Milioane de români vor fi afectați! Orban anunță o creștere a cursului euro-leu

Milioane de români vor fi afectați! După evenimentul de lansare a bancnotei aniversare, Ludovic Orban a răspuns la o întrebare de interes național. Premierul a spus care este evoluția cursului euro-leu din această lună. Orban spune că în luna decembrie cresc importurile. Această cauza se creează presiune asupra cursului de schimb leu-euro.

„În privința cursului de schimb, în mod evident că…”

Am fost invitat la un eveniment de lansare, v-am arătat, a bancnotei aniversare, dedicată marelui Ionel Brătianu, cel care a avut contribuția decisivă la realizarea Marii Uniri. Am felicitat Banca Națională, am spus că este poate cea mai potrivită instituție care să aniverseze în acest fel, pentru că se știe contribuția foarte mare pe care a avut-o în susținere a lui Ionel Brătianu, a celui care conducea Banca Națională, Eugeniu Carada, care a fost un punct de reazem și un călăuzitor al carierei, în special de început a lui Ionel Brătianu. În privința cursului de schimb, în mod evident că acest curs de schimb este determinat de foarte mulți factori. Se știe că decembrie este o lună în care crește consumul. Noi avem un deficit comercial extrem de mare. Nevoia de produse din import în luna decembrie crește foarte mult și din cauza asta există o cerere foarte mare de euro care creează presiune asupra cursului de schimb leu-euro”, a răspuns Ludovic Orban, potrivit Rador.

Citește și: Ludovic Orban, la Gala Women în Economy 2020: „Cred foarte mult că România are o şansă enormă...”

Reamintim că la puțin timp de la preluarea mandatului, prim-ministrul  și-a publicat declarația de avere, pe site-ul Guvernului.

Potrivit declarației făcute, Orban locuiește în Ilfov, deține o casă de vacanță de 200 m pătrați, are un autoturism Volkswagen Passat, fabricat în anul 2007 și nu deține metale prețioase, obiecte de artă sau bijuterii. La capitolul bani, premierul  a menționat că soția are, la două bănci din România, peste 10.000 de euro.

Citește continuarea…