Mihail Pautov, adevărul despre “cutia mortii”! Este sau nu periculos cuptorul cu microunde? Ei bine, dr. Pautov a lămurit aceste lucruri odată pentru totdeauna într-o emisiune TV.

În ziua de astăzi toată lumea are în bucătărie un cuptor cu microunde. Dar pentru fiecare avantaj pe care acest aparat îl aduce, există tot atâtea argumente contra folosirii lui. Dr. Mihail Pautov, medicul cu cei mai mulți ”followers” pe Instagram, specialist în chirurgie generală, a dezbătut în emisiunea lui Cătălin Măruță un subiect extrem de interesant pentru toți românii. El a spus care este adevărul despre cuptorul cu microunde!

Citește și:

În ultima perioadă, tot mai mulți oameni se întreabă dacă cuptorul cu microunde este sau nu periculos pentru sănătate. Mai mult, presa străină a anunțat că în Japonia acest aparat de uz casnic a fost interzis. Medicul specialist spune că este o informație falsă și că în acea țară nu s-a interzis acest aparat de uz casnic.

Ei bine, ”cutia morții”, așa cum o numește dr Ionuț Barbu, colegul dl doctor Mihai,  nu este, conform mai multor studii de specialitate, nocivă.

”Cutia morții” este un mit.  Înainte cutia morții era televizorul, iar mulți spun că razele din cuptorul cu microunde dăunează…

  • Când auzi de radiațiile electromagnetice, te gândești la ceva nociv, te gândești la bombe atomice, ceva care dăunează. Dar acesta este un spectru de radiații ce nu ne afectează cu nimic.
  • Următorul element este telecomanda. ori de câte ori telespectatorii se gândesc să schimbe postul, practic crează un șoc de unde inflaroșii care îi radiază toată casa, dar nu ne face niciun rău.
  • Lumina vizivilă, când aprindem becul, acelea sunt radiații electromagnetice, intră în aceeași categorie.
  • Soarele. Soarele devine un pic mai nociv, un pic mai nociv dacă ne expunem foarte mult.
  • Unde X, acele raze gama care sunt nocive….”

Citește și:

Microundele au o lungime de undă între 0.1 și 1 mm, adică sunt mai scurte. Ce fac aceste unde? Aceste unde, în primul rând, nu trec prin metal. E o cutiuță metalică prin care aceste unde nu trec. Ce face acest cuptor cu microunde? Transformă energia electrică în microunde-radiații electromagnetice. El pătrunde în mâncare și face ca moleculele de apă să oscileze. tot ce face el, este că prin vibrația acestor unde, moleculele de apă încep să se miște. Crează o vibrație pe care noi nu o putem sesiza, dar ea există. În orice aliment pe care îl punem acolo care are apă, și cam toate au apă în compoziția lor, aceste molecule vibrează și prin vibrație crează căldură. Asta este tot ce se întâmplă în cuptorul cu microunde”, a menționat Mihail la TV.

Citește și:

Redăm mai jos, în exclusivitate, o diagramă realizată de medicul specialist:

Mihail 1
Dr Mihail