Mihaela Bilic a oferit sfaturi vitale pentru cei care vor să slăbească sănătos. Pentru că este medic, ”nutriționistul vedetelor” oferă informații corecte și utile oamenilor. Pe pagina personală de Facebook, ea ne învață cum să reinventăm gătitul în favoarea siluetei. Acesta este unul dintre ele și categoric merită încercat.
Mihaela Bilic:”Veți slăbi, vă promit”
Medicul nutriționist a vorbit despre eficiența renunțării la un singur aliment, pentru a slăbi spectaculos.
”Nimic nu se compara cu mancarea gatita cand vine vorba de preparate echilibrate si sanatoase. Orice ai manca gata ambalat dintr-un pachet sau orice pui la repezeala pe pâine din frigider are volum mic si multe calorii.
Orice poti manca rece in picioare, in masina sau in canapea la televizor ingrasa mai tare decat o farfurie de ciorba sau de tocaniță. Pentru cei care vor sa slabeasca exista chiar recomandarea sa nu aiba la îndemână decat mancare care trebuie gatita/incalzita/mancata cu tacâmuri.
Nu conteaza tipul de ulei, toate au 900cal/100ml. Iar gustul pe care il dă mancarii e relativ, mai degraba e in credința noastra ca fara ulei nu se poate.
In Franta pacientii obezi sunt obligati sa asiste la o lectie de gatit in care nu se foloseste ulei, tocmai pentru a vedea/simti ca gustul nu depinde de el. Cu sos de rosii, condimente si ierburi aromate se obțin preparate mai gustoase. Apoi, daca avem carne, pește sau branza intr-o mancare savoarea e garantată. „Economia” pe care o faceti in bugetul caloric e uriașă dacă eliminati uleiul de gatit.