Mihaela Bilic trage semnalul de alarma! Ce spune nutritionistul despre produsele de slabit: “Sunt destinate naivilor, slabiti facand un singur lucru!”

Pe pagina sa de socializare, Mihaela Bilic a atras atentia asupra unor anumite produse care promit oamenilor ca vor slabi garantat, printr-o varianta mult mai usoara.

”Capcana produselor de slăbit! In lupta noastră eternă cu kilogramele în plus, suntem dispuși să cumpărăm orice produs pe al cărui ambalaj există o promisiune cât de mică legată de slăbit.

Fără să stăm prea mult pe gânduri cheltuim cu nonșalanță bani mulți pe batoane de slăbit, biscuiți fără zahăr sau ciocolată diet chiar dacă gustul și calitatea lor sunt îndoielnice. Pe principiul “suferă baba la frumusețe”, înghițim cu noduri tot felul de amestecuri dubioase, lipicioase și cleioase- că atunci când vrei să slăbești, doar nu vrei să-ți și placă.

Citește și: Nutritionist celebru: "Nu s-a inventat nimic mai echilibrat in materie de nutritie"

Amuzant este că nu doar gustul lasă de dorit, ci și conținutul, mai ales cel caloric: orice produs așa-zis de slăbit are același număr de calorii, dacă nu chiar mai multe, față de varianta clasică, obișnuită. Fie că e vorba de biscuiți, ciocolată sau napolitane, valoarea energetică este departe de a fi “light”.

Atunci cum de scrie pe etichetă “fără zahăr” sau “de slăbit”? Marketing rafinat pentru cumpărători naivi sau neatenți. Da, există 2 categorii de “victime” când vine vorba de slăbit repede:

naivii, care cred că simplul consum al acestor produse garantează topirea kilogramelor în plus, fără să se gândească că nu poți mânca toată viața batoane dulci în loc de ciorbă sau tocăniță (care apropo, au mai puține calorii.
neatenții care omit să citească ingredientele și tabelul nutrițional de pe ambalaj- atunci ar observa că zahărul a fost înlocuit cu maltitol (un poliol de zahăr care nu crește glicemia, dar îngrașă la fel), cantitatea de grăsime e de multe ori mai mare (altfel nu pot fi legate ingredientele) iar caloriile sunt din belșug.

Care e sfatul meu? Nu mai cheltuiți bani grei pe promisiuni deșarte. Puteți slăbi cu mâncarea voastră gustoasă înjumătățind porția. Uitați de biscuiți fără zahăr și batoane de slăbit, făceți-vă pofta de dulce cu o prăjitură bună (mini) sau o ciocolată de calitate din când în când. Puțin și bun, asta să vă fie deviza! Și culmea e că o să faceți și economie. Și la bani, și la calorii”, conchide medicul nutriționist pe pagina domniei sale de Facebook.