Mihaela Bilic spune lucrurilor pe nume! Ce zice NUTRITIONISTUL despre DIETA VEGANA: „Nu e recomandata sub nicio forma unui copil”

Mihaela Bilic spune lucrurilor pe nume! Ce zice NUTRITIONISTUL despre DIETA VEGANA: „Nu e recomandata sub nicio forma unui copil”
Mihaela Bilic spune lucrurilor pe nume! Ce zice NUTRITIONISTUL despre DIETA VEGANA: "Nu e recomandata sub nicio forma unui copil"

Mihaela Bilic spune lucrurilor pe nume! Ce spune NUTRITIONISTUL despre DIETA VEGANA: „Nu e recomandata sub nicio forma unui copil”.

In cadrul unui interviu acordat pentru Digi24, Mihaela Bilic sustine ca nu este indicat ca un copil sa fie crescut doar cu alimente vegane. Nutritionista spune ca alimentatia vegana este un stil de viata pe care un adult il adopta pe propria raspundere, iar „miracolul naturii” este că organismul se va descurca și cu nutrienții din „acele frunze”, scrie sursa mai sus mentionata.

„Alimentația vegană are la baza o altă motivație: fie morală, religioasă, sunt tot felul de principii care pot determina ca un adult să aleagă un anumit tip de aliment. E o chestiune pe care o iei pe proprie răspundere. Organismul, odată ce suntem adulți, se va descurca – aici e miracolul naturii – și din acele frunze pe care i le dai, cum poate, o să facă nutrienții de care are nevoie. Dar e o chestiune pe care ți-o asumi și ale cărei consecințe trebuie să ți le asumi.

La copil (alimentația vegană n.r.) sub nicio formă, pentru că vitamina B12 e doar în produsele de origine animală și pentru că am fost construiți atât de frumos. Prin evoluția speciilor, omul, datorită complexității, mai ales a cutiei craniene, și a tot ce înseamnă materie cenuşie, avem nevoie de nutrienţi performanți și speciali”, explică Mihaela Bilic.

Ar fi o greşeala majoră ca un părinte să aleagă să treacă copilul?

„Creierul nostru nu poate face din produsele vegetale substanțe de care are nevoie și e foarte important că așa am fost lăsați de natură. Nu putem extrage calciul din iarbă, chiar dacă vacă poate, nu putem lua omega 3 din semințele de in. Am fost construiți să asimilăm și să utilizăm mult mai bine substanțe nutritive de origine animală.

Fierul din carne se absoarbe de 4 ori mai bine decât cel din vegetale. Vegetalele au tot felul de oxalaţi, fitaţi care blochează absorbţia. Iar nouă, dacă ni se arată pe o lista științifică că substanțele respective există într-un produs e una, dar dacă nu ești medic și nu ai făcut facultatea de medicină și ești doar biolog sau absolvent de altă facultate, nu ai de unde să știi că dacă o substanță există într-un aliment, ea se poate și metaboliza în corp”, a declarat Mihaela Bilic, medic nutriționist.

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X