Mihaela Bilic a vorbit despre beneficiile unui pahar cu vin! Cu aceasta ocazie, nutritionistul a oferit explicatii despre conceptul de ‘Happy Hour’.

„În multe dintre restaurantele și barurile din marile orașe ale lumii, de la Paris și Londra până la New York, am văzut anunțuri legate de “Happy Hour”. Mult timp n-am înțeles de ce se promovau băuturi la preț redus, părea o metodă de a atrage clientele. Mult mai târziu, mi-am dat seama că este mai degrabă un ritual, un obicei care să-ți amintească să te relaxezi, să te bucuri de viață.

“Ora Veselă/Bucuroasă” este de fapt un interval de 2 ore, de luni până vineri inclusiv, în care îți sunt oferite două băuturi la preț de una. După părerea mea obiceiul încurajează socializarea, relaxarea împreună cu prietenii după încă o zi de muncă care s-a încheiat. Dpdv comportament alimentar și obiceiuri de consum, trebuie știut că un pahar de alcool are efect anxiolitic, neutralizează oboseala, frustrarea, stresul, nemulțumirea și chiar plictiseala cu numai 80-100 calorii. În felul acesta ai toate șansele ca la masa de seară să mănânci moderat și echilibrat, toată energia negativă fiind deja eliminate.

Citește și: Nutritionist celebru: "Nu s-a inventat nimic mai echilibrat in materie de nutritie"

Happy Hour a apărut în timpul prohibiției, în vremea în care consumul de alcool era interzis – prin urmare oamenii se adunau în locuri retrase sau la domiciliul cuiva între orele 5 și 7 după-amiaza, ca să poată bea înainte de a merge la restaurant. După anii 2000 s-a pus chiar problema desființării (fără succes) a acestui obicei, din teama de a nu fi încurajat consumul de alcool și dependența de orice fel.

Departe de mine gândul să vă îndemn să beți, însă nu pot să nu recunosc că un pahar de vin e mai eficient ca metodă de relaxare decât orice fel de mâncare. Iar dacă vinul mai este și fiert, cu scorțișoară și portocală, buna dispoziție e garantată”, a scris Mihaela Bilic pe contul de Instagram.