Mihaela Bilic vine cu sfaturi de neratat pentru toți românii și devăluiri uluitoare. Fructul de avocado este o adevărată minune. Sigur nu știați aceste lucruri.

Celebrul medicul nutritionist, Mihaela Bilic, vine cu sfaturi extrem de importante. Fructul de avocado este o adevărată minune pentru sănătatea noastră. Mai ales atunci când vine vorba despre conținut mare de fibre pe care îl conține acesta.

”Deși este fructul exotic al unui arbore din America de Sud, avocado este mai degrabă un oleaginos din punct de vedere nutritiv. Conținutul lui bogat în grăsimi îl califică drept o alternativă la ulei sau unt. Poate fi consumat ca atare, proaspăt, în salate, ca ingredient pentru sandvișuri sau în tradiționalul guacamole.

Avocado a cucerit în ultimii ani tot mapamondul, gustul lui de nucă verde și consistența cremoasă sunt pe placul multor consumatori. Dpdv nutritiv are o mulțime de avantaje: conținut mare de fibre, acizi grași mono-nesaturați, vitamina E din belșug și vitamina K(atenție pentru cei cu medicație anticoagulantă!)

Porția corectă este de 100g (adică jumătate de fruct) și conține: 2g proteine, 9g glucide, 15g grăsimi, 7g fibre și 150cal. În plus are fitosteroli care scad colesterolul din sânge și antioxidanți similari cu cei din broccoli.

Guacamole este celebra pastă făcută din avocado cu ceapă, usturoi, roșii, pătrunjel/coriandru și ardei iute. Este un sos delicios nu doar pentru chips-uri, ci și pentru legumele proaspete, brânzeturi sau preparatele din pește și carne.

Concluzia: avocado este pe cât de versatil, pe atât de nutritiv. Singura grijă trebuie să fie legată de cantitate, pentru că în alimentația noastră avocado nu are rol de fruct, ci rol de unt-fie el și vegetal.

Atenție, e foarte bogat în taninuri ce oxidează în contact cu aerul și devin amare la încălzire, deci avocado se mănâncă crud!!”, conchide Mihaela Bilic pe  Instagram.