Medicul Mihaela Bilic oferă sfaturi prețioase oamenilor despre nutriție, iar de această dată a publicat pe pagina sa de socializare un „mesaj de interes public netelevizat” pe care îl consideră esențial pentru o viață sănătoasă.

Iată ce spune celebrul medic nutriționist pe rețeaua personală de socializare:

”Mesaj de interes public netelevizat. Societatea nu mai poate de grija noastră, ne vrea binele acolo unde nici noi nu mai știm care si cum e. La TV si pe unde radio ni se transmit (gratuit si obligatoriu, nu neapărat in această ordine) îndemnuri pentru o viață sănătoasă – de parcă ar ști ei ce e aia.

Citește și: Nutritionist celebru: "Nu s-a inventat nimic mai echilibrat in materie de nutritie"

La început a fost doar despre mâncare, sursa tuturor relelor. Apoi a apărut mișcarea, igiena (niciodată nu-i deajuns) și mai nou alăptatul la sân și atenția (a nu se confunda cu timpul) acordat copilului.

Pare că a fost acoperit tot spectrul de nevoi al societății, nu-i așa? Nimic nu ne mai lipsește pentru a fi niște cetățeni de nădejde- sănătoși, antrenați, curați și implicați. Doar că s-a omis esențialul: noi cum ne simțim în toată povestea asta?

Ne spune cineva, sau macar ne întreabă dacă ne e bine, dacă (mai) putem, dacă ne convine?! Si dacă e cu NU, tot aia e- nu interesează pe nimeni starea nației, ca să zic așa.

Prin urmare mă erijez eu în funcția de doctor de suflet si propun un nou mesaj de interes public, să-l preia cine o vrea:

” Pentru o viață sănătoasă identificați, etichetați și acceptați zilnic cel puțin 10 dintre emoțiile pe care le trăiți!”

Un astfel de obicei ar însemna un fel de curățenie a creierului și o împăcare a sufletului. Să reușești să pui etichete corecte pe ceea ce simți este primul pas dintr-o viață trăită cu autenticitate. Apoi mai ia un pic de timp să accepți ceea ce simți, dar odată și odată tot trebuie să o facem.

Așa că înainte de a vă spăla pe dinți și a merge la alergat, înainte să mâncați sănătos și să vă hidratați corespunzător, chiar înainte de a avea grijă de copiii voștri, aveți grijă de voi! Incepeți să vă întrebați de mai multe ori pe zi „cum mă simt?” Poate la început nu veți avea niciun răspuns, dar nu renunțați. Dacă vouă nu vă pasă de voi, nimănui nu-i va păsa cu adevărat”, conchide, cu tristețe Mihaela Bilic.