Mihaela Bilic declara razboi industriei farma! Intr-un mesaj aparut pe pagina sa de socializare, medicul nutritionist a explicat cauzele reale ale cresterii colesterolui si sustine ca acest tip de grasime este un aliat al creierului.

“Grăsimea, aliatul creierului

Dacă ar fi să ne luăm după noile valori stabilite de americani în ceea ce priveşte nivelul colesterolului, un miliard de oameni de pe glob ar trebui să ia statine. Ce sunt aceste medicamente? Nişte inhibitori ai producţiei hepatice de colesterol, pentru că nu trebuie să uităm, colesterolul nu vine din alimentatie, ci este făcut de ficat.

Nu există o relaţie de cauzalitate directă între nivelul colesterolului şi bolile de inimă

Citește și: Nutritionist celebru: "Nu s-a inventat nimic mai echilibrat in materie de nutritie"

După gafa medicală din anii ‘70 în care grăsimile alimentare au fost acuzate că ar creşte riscul de boli cardio-vasculare (când de fapt vinovatul este zahărul), vine rândul unei alte intoxicări a industriei farma: trebuie să luăm statine pentru a diminua nivelul colesterolului în sânge şi, implicit, a scădea riscul de infarct şi AVC. Realitatea demonstrează din păcate că nu există o relaţie de cauzalitate directă între nivelul colesterolului şi bolile de inimă, adică mai mult de jumătate din cazurile de infarct apar la persoane cu colesterol normal.

Care sunt efectele negative ale statinelor? Majore şi cu bătaie lungă. Pe lângă slăbiciunea/durerile musculare (mialgii) şi toxicitatea hepatică, aceste medicamente scad dramatic producţia de colesterol în organism-ori fără grăsime (fără colesterol), nimic nu mai funcţionează cum trebuie. De la secreţia de hormoni până la transmiterea impulsului nervos între neuroni, de la schimburile de substanţe între celule până la gradul de hidratare al pielii, grăsimile sunt vitale. Fără grăsime nu putem trăi, nu ne putem apăra de boli, nu putem crește şi nici “repara” celulele uzate.

Ne îndopăm de medicamente şi ne pierdem mințile. La propriu!

Cel mai trist este faptul că această lipsă cronică de colesterol la nivel cerebral afectează ireversibil integritatea şi funcţionarea sistemului nervos, creierul se “stafidește” şi se usucă, deci nu are rost să ne mirăm de explozia din ultimii ani a bolilor neurovegetative şi de de frecvenţa alarmantă a cazurilor de Alzheimer. De frica ameninţărilor trâmbițate de industria farma în asociere cu o parte din lumea medicală, ne îndopăm de medicamente şi ne pierdem mințile. La propriu!

Efectele secundare/negative sunt cele mai grave

Interesant este că aceste statine nu au niciun fel de efect protector în cazul femeilor şi culmea, tot la femei efectele secundare/negative sunt cele mai grave. Cât despre bărbaţi, nivelul crescut de colesterol nu este un factor de risc, decât în asociere cu alte elemente declanșatorii: prezenţa plăcilor de aterom (depuneri pe vasele de sânge), obezitate, diabet, hipertensiune, dislipidemie congenitală, adică toți factorii ce alcătuiesc Sindromul X Metabolic.

Colesterolul nu ne este dușman, ci mai degrabă aliatul de nădejde al întregului organism

În viața reală constatăm că există nenumărate femei care trăiesc cu un nivel de colesterol peste 250 şi au arterele curate, fără nicio urmă de placă de aterom şi bărbaţi care fac infarct sau accident vascular cerebral, deşi analizele sunt în parametri normali. Cu siguranţă, suntem departe de a înțelege toate misterele corpului omenesc, însă un lucru e cert: colesterolul nu ne este dușman, ci mai degrabă aliatul de nădejde al întregului organism în general şi al sistemului nervos în special.”, a explicat medicul Mihaela Bilic, pe pagina de Facebook.