evzmonden.ro Web analytics

MIHAELA BILIC: Mișcarea NU slăbește. Slăbitul îl facem cu furculița

MIHAELA BILIC: Mișcarea NU slăbește. Slăbitul îl facem cu furculița
MIHAELA BILIC: Mișcarea NU slăbește. Slăbitul îl facem cu furculița

Medicul nutriționist Mihaela Bilic desființează mitul potrivit căruia kilogramele în plus se dau jos doar cu exerciții fizice epuizante. Iată ce scrie pe pagina sa de facebook:

Nu sunt o sportivă, nu-mi place să fac sport. Cel puțin nu sportul care presupune tras de tine (și de fiare:), transpirație, efort, epuizare. Urăsc emisiunile pe stil american în care niște antrenori în super formă „biciuiesc” un amărât supraponderal până scot untul din el, pe sistemul no pain-no gain:(

Îmi pare rău că se induce acest raționament confor căruia kilogramele în plus înseamnă lene, indolență, sedentarism ți că e suficient să-ți miști fundul ca să slăbești. Slăbitul nu îl facem cu sport, ci furculița…sau mai bine zis cu lipsa ei.

Slăbitul înseamnă mâncare puțină, mișcarea e un fel de bonus. A integra activitatea fizică în viața noastră trebuie să aibă ca obiectiv starea de bine, echilibrul, normalitatea, nu slăbitul. Iar activitate fizică înseamna orice formă de mișcare care iți place, ți se potrivește, te relaxează, te face să râzi sau măcar îți descrețește fruntea. Pentru că doar în acest context avem șansa să facem din mișcare un obicei, un stil de viață, o bucurie.
Nu transformați mișcarea într-un instrument de tortură și într-o armă împotriva kilogramelor, o veți urî pentru că veti eșua. 

Continuarea pe doctorulzilei.ro.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]

X