Mihaela Bilic a ramas fara cuvinte! Lectie de nutritie incredibila de la un baietel de 5 ani: “Ii multumesc, ca in graba mea de om mare…”

Dr. Mihaela Bilic a dezvaluit ca a ramas fara replica in urma unei discutii pe care a avut-o cu un baietel in varsta de cinci ani. Nutritionistul a primit o adevarata lectie de nutritie, pe care le-a impartasit-o si prietenilor virtuali.

„Am avut de nenumărate ori sentimentul de dezamăgire combinat cu tristețe și neputință văzând cât de mulți adulți/părinți aparent dornici să fie informați, care în realitate nu vor decât să le confirmi că au dreptate. Și dacă opinia ta diferă de a lor, dacă le contrazici opiniile/deciziile, te desființează, îți resping cu înverșunare informațiile, chiar dacă ai dreptate. În realitate, mulți dintre noi nu căutăm de fapt adevărul, avem nevoie doar să ne fie validat adevărul NOSTRU, indiferent cât de “strâmb” și greșit este.

Citește și: Nutritionist celebru: "Nu s-a inventat nimic mai echilibrat in materie de nutritie"

Cu copiii nu e la fel, sufletul lor curat și inocent este deschis la orice noutate, îmbrățișează fără rețineri infirmațiile- mai ales pe cele pozitive, față de noi, adulții, care avem apetență pentru negativ. Iar copiii sunt dornici și să împărtășească, să spună mai departe tot ce au aflat.

De la un băiețel de numai 5 ani am primit ieri cea mai frumoasă lecție de nutriție. Întrebându-l de ce e așa negru pe degete, mi-a răspuns mândru: “Am mâncat nuci verzi, pentru că fac bine la creier! Știai că miezul de nucă arată exact ca un creier de om? Ce dovadă mai bună vrei că nucile îți hrănesc creierul?!”

Așa e, în toate cărțile de nutriție se spune că oleaginoasele sunt un “brain food”, însă o explicație atât de simplă și didactică, la obiect, n-am primit niciodată. “Cătă dreptate ai, micule!”, îmi venea să-i zic. Și să-i mulțumesc, că în graba mea de om mare, am uitat că ăsta e momentul în care nucile sunt perfecte: pline de iod și cu cu miezul proaspăt. Chiar nu mai contează că-ți fac degetele negre”, a scris Mihaela Bilic pe contul de Facebook.