Deși ne așteptăm ca atunci când cumpărăm carne de pui din comerț aceasta să nu ne facă rău, există riscul ca acesta să conțină anumite substanțe nocive. Rafturile supermarketurilor sunt pline de carne de pui și noi știm foarte bine că unii producătorii nu sunt cei mai loiali concurenți scrie romaniamatinal.ro.

Candva puisorul ajungea pe masa noastră direct din cotețul bunicii. Astăzi însă, păsările sunt hrănite cu furaj combinat, cu hormoni și antibiotice, cele din urma menținându-se în organismul găinii mai mult de o săptămână.

Cum să ne asigurăm că această carne nu ne va face niciun rău? Carnea de pui poate fi „curățată” de antibiotice și toxine chiar în bucătărie.

Nu utilizați bulionul

Citește și:

Dacă fierbem o găină achiziționată din comerț, mai bine să nu utilizăm bulionul și să spumăm apa. Acesta nu conține nimic bun. In procesul de fierbere toate toxinele din carne sunt eliminate în apă. Daca vrem să facem o ciorbă/supă bună este mai bine să cumpărăm o găină de casă.

Curățăm puiul de organele interne

Dacă vrem să facem puiul la cuptor trebuie să scoatem neapărat toate organele interne. Acolo se adună cele mai multe toxine. De asemenea, se recomandă să eliminăm și pielea.

Scufundă puiul în mixtura secretă

Scufundă găina într-o soluție specială. Pentru aceasta este necesar 1 litru de apă curată, câteva linguri de sare și 1/4 suc de lămâie. Punem găina în acest amestec pentru 2 ore. Varsăm soluția, iar apoi mai pregătim una și mai lăsăm găina în aceasta pentru 1-2 ore.

Citește și:

De asemenea, poți înmuia carnea și în apa minerală carbogazoasă. In acest fel, ea nu doar se va purifica, dar și va deveni mult mai moale.