METEO. Vremea, schimbată radical. Dacă până acum ne-am bucurat de o vreme de primăvară, vremea s-a schimbat radical. România este lovită de cea mai cumplită iarnă.

Meteorologii au anunțat că vremea se înrăutăţeşte semnificativ în următoarele ore. Sunt în vigoare deja avertizări cod portocaliu şi galben se ninsori şi vânt. Urmează să se activeze şi un cod roșu de viscol în judeţele din estul Munteniei şi din nordul Dobrogei.

Alina Şerban, de la Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat care sunt zonele cu cod roșu:

„Fenomenele vor fi mai intense în estul Munteniei şi în nordul Dobrogei, acolo unde va intra în vigoare un cod roşu, în această seară, la ora 22:00, până mâine dimineaţă la ora 8:00, şi vizează judeţele Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi, judeţe în care vântul va avea intensificări peste 85-90 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă semnificativ. Sub incidenţa unui mesaj de avertizare cod roşu ce va intra în vigoare în această seară la ora 18:00 până mâine dimineaţă la ora 8:00 se vor găsi şi zona de munte a judeţelor Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Braşov, Buzău, în care vântul va sufla tare, va fi viscol puternic, vizibilitate redusă psre zero, iar rafalele de vânt vor depăşi 100-120 de km/h.”