Mesajul Regelui Mihai din Decembrie 1989! Au trecut 30 de ani de la cel mai important mesaj adresat din exil romanilor.

“Mesajul adresat românilor de Regele Mihai I de Crăciun 1989 este puțin cunoscut de societatea românească și mai ales de tânăra generație. El a fost transmis de Radio Europa Liberă în noaptea de Anul Nou, pe 31 decembrie 1989.

După 30 de ani de când a fost rostit, el rămâne – probabil – cel mai important mesaj adresat din exil românilor de către Regele Mihai I”, este postarea Familiei Regale a României, pe pagina de Instagram.

Mesajul Regelui Mihai I din decembrie 1989

Citește și: Dana Chera: "Presa a facut ca societatea sa arate asa! Da."

“Sunt cu gândul și cu sufletul alături de voi. Sunt ca și voi îngrijorat când aflu cruzimea cu care reacționează cei de la putere atunci când cereți doar drepturile cele mai elementare și totuși, totodată, am și aveți mari speranțe, fiindcă luați cuvântul manifestând, fiindcă nu vă mai temeți, fiindcă prin însuși sălbăticia represiunii înțelegeți și înțelegem cu toții că le e frică de voi celor de la putere. Manifestați pașnic cu lozinci, care să le spună care vă sunt năzuințele. Armele nu pot zdrobi sufletele, nu pot nimici idealurile. Nu îi provocați. Fiți pașnici, dar demni. Cu Dumnezeu înainte!”, a fost mesajul Regelui Mihai I, transmis pe 18 decembrie 1989, potrivit Dcnews.