Mesajul de Crăciun al Patriarhului României este plin de semnificații, mai ales în 2019, când se împlinesc 30 de ani de la căderea comunismului.

”Sărbătoarea Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos sau Crăciunul ne arată iubirea smerită şi milostivă a lui Dumnezeu pentru umanitate.

Fiul lui Dumnezeu Cel Veşnic devine Om pentru a dărui oamenilor viaţa veşnică.

Sfântul Evanghelist Ioan ne spune că atât de mult a iubit Dumnezeu lumea încât pe Unicul Său Fiu l-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică.

Naşterea Pruncului Iisus, Fiul Cel Veşnic al lui Dumnezeu ca Om de la Duhul Sfânt şi din Fecioara Maria ne arată iubirea părintească a lui Dumnezeu faţă de toţi oamenii.

Citește și: Ultimele imagini cu Cristina Topescu! Fotografiile au fost realizate de Craciun

Pruncul Iisus sau Dumnezeu copilul ne arată binecuvântarea lui Dumnezeu pentru toţi părinţii şi pentru toţi copiii.

Fiul lui Dumnezeu care S-a făcut Om pentru mântuirea oamenilor este darul lui Dumnezeu pentru umanitate.

De aceea, Magii de la răsărit sau craii îi aduc daruri şi prin aceasta ne îndeamnă pe noi oamenii să răspundem iubirii lui Dumnezeu cu daruri, daruri spirituale şi materiale.

De aceea, sărbătoarea Crăciunului este sărbătoarea darurilor oferite cu bucurie şi primite cu bucurie pentru a cultiva bunăvoirea între oameni.

Anul acesta, la 30 de ani de la Revoluţia Română, comemorăm în mod deosebit pe toţi eroii care s-au jertfit în decembrie 1989 pentru libertatea şi demnitatea poporului român.

Cu prilejul Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, anului nou 2020 şi Bobotezei adresăm tuturor românilor din ţară şi din afara ei sincere doriri de sănătate şi fericire, pace şi bucurie întru mulţi şi binecuvântaţi ani”, a spus Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.