Merele se pot transforma in adevarate bombe pentru sanatate! Prof. Gheorghe Mencinicopschi a dezvaluit cum ajungem sa ne sabotam singuri sanatatea si cum reusim sa crestem riscul de diabet, in ciuda faptului ca avem impresia ca mancam sanatos.

Alimentele trebuie consumate, spune celebrul biolog si nutritionist, cat mai aproape de starea lor naturala, pentru ca simpla modificare a formei lor, spre exemplu, le poate transforma in adevarate pericole pentru organism.

„Vă dau exemplul cel mai banal. Un măr dacă îl mâncăm așa cum a fost cules el de pe cracă este bun, nu are atât de multe zaharuri, are fibre și nutrienți. Dar dacă l-am transformat în fresh, cum e la modă acum, devine un concentrat de fructoză și ne crește riscul de diabet cu 25%. Alegeți alimentele naturale, integrale, dacă se poate din locuri nepoluate, pentru că trebuie să devenim mai conștienți de ceea ce mâncăm și de riscurile ascunse”, a punctat profesorul Gheorghe Mencinicopschi, la dezbaterea „Alimentatia viitorului: de la ADN la traditie”, potrivit DcNews.