Mercur retrograd își va face prezența în ultima parte a lui februarie. Între 17 februarie și 10 martie, planeta buclucașă îți poate da planurile peste cap!
Mercur este planeta Comunicării și a Călătoriilor și, atunci când este ”în mers retrograd”, provoacă încurcături și complicații în domeniile pe care le patronează.
Tocmai de aceea, este bine să eviți:
1)luarea unor decizii importante
S-ar putea să nu ai informații complete sau corecte sau, nu peste mult timp, să te răzgândești și să regreți deciziile luate acum.
2)semnarea unor contracte
S-ar putea ca nu toate informațiile pe care le ai sau le primești acum să fie corecte, s-ar putea ca persoanele cu care ai de-a face să se răzgândească și să renunțe la înțelegerea la care ați ajuns, să ceară anularea sau rediscutarea contractului sau, pur și simplu, să ”te lase baltă”.
3)călătoriile
Dacă, totuși, trebuie să pleci la drum, trebuie să verifici toate detaliile (inclusiv cele legate de cazare sau transport), să ai la tine copii după buletin, pașaport și alte acte importante, să ai grijă de bagaje, carduri, acte și bani.
Dacă pleci cu mașina, n-ar strica o revizie suplimentară înainte de a pleca la drum. Se defectează mai ușor și mașinile, nu doar telefoanele sau calculatoarele.
4)lansarea unor noi proiecte
Proiectele începute în perioade cu planeta aceasta retrograda nu au succesul dorit sau se vor ”împotmoli” și te vor obliga, peste nu mult timp, să revii asupra lor, să le ”refaci din temelii” sau chiar să renunți la ele.Dar Mercur retrograd nu aduce numai probleme, ci poate fi un aliat important!

Iată ce e bine să faci în perioadele cu Mercur retrograd:
1) să îți reevaluezi proiectele și strategiile pe termen lung;
2) să stingi vechi conflicte, să ierți și să te detașezi de trecut;
3) să renegociezi contracte de care nu mai ești mulțumit;
4) să refaci sau să relansezi afaceri și proiecte la care ai renunțat din diferite motive sau să ”regândești” proiecte la care lucrezi în prezent;
5) să repari obiecte defecte;
6) să recuperezi sau să refaci documente sau obiecte pierdute, furate sau distruse.
Mercur va fi retrograd între 17 februarie și 10 martie.
Tranzitul retrograd al planetei Mercur va începe luni, 17 februarie 2020, în zodia Pești.
În ziua de 4 martie, Mercur va ajunge în Vărsător, unde va continua să fie retrograd până în 10 martie.
În ziua de 10 martie, Mercur va reveni la mersul direct în zodia Vărsător.
După 6 zile va ajunge, din nou, în zodia Pești, unde va rămâne până în 11 aprilie. 

În 2020, Mercur va fi retrograd de 3 ori. Află aici perioadele cu Mercur retrograd și cum te influențează!