Mencinicopschi a spus ce înseamnă de fapt gemul de prune din România. Mulți vor fi uimiți!

Gemul de prune este un desert rafinat, cu gust ameţitor de bun, făcută ca pe vremea buniicii. Pentru mulți, dulceaţa de prune ne aduce invariabil aminte de gustul copilăriei.

Mulți dintre noi îl consumă frecvent, însă nu știu cât este de benific pentru organism doar dacă este preparat într-un anumit fel. Cercetătorul Gheorghe Mencinicopschi îl recomandă doar dacă este preparat fără zahăr.

”Mărul, prunele, perele sunt excelente. Magiunul din prune fără adaos de zahăr este excepțional pentru că în el se concetrează micronutienți. Kiwi, portocalele vi le recomand cu căldură, însă nu sub formă de sucuri, ci fructul ca atare.”, spune medicul, potrivit vozbiz.ro.

Cum ar trebui consumate fructele?

Citește și: Ciorbă de post. Rețeta veche lipovenească are un ingredient secret

”Micuții trebuie învățați să le mănânce cu totul pentru că acele ațișoare din portocale conți xiloză, excelentă pentru digestie. Strugurii trebuie de asemena mâncați cu tot cu coajă.”, a mai spus acesta.

Ce legume recomandă Mencinicopschi copiilor?

„Broccoli, varza creață, ridichile, guliile, varza de Bruxelles sunt de asemenea legume excelente pentru copii. Încercați să le introduceți în dietă și muștarul adevărat, cel făcut doar din boabe de muștar (fără E-uri) pentru că are calități anticancerigene. Poate fi pus peste carne”, mai recomandă expertul în nutriție.