Medicii avertizează: Populația să se vaccineze împotriva gripei de sezon!

Medicii avertizează! Gripa şi afecţiunile de sezon pot fi prevenite în special prin vaccinare, iar medicii de familie şi cei specialişti sunt singurii în măsură să spună în ce cazuri această procedură este necesară şi când trebuie evitată.

Vaccinarea este deosebit de importantă în lupta pentru prevenirea afecțiunilor de sezon

Vaccinarea este deosebit de importantă în lupta pentru prevenirea afecțiunilor de sezon, dar mai ales a gripei – atrag atenția medicii de familie din Sălaj, care îndeamnă populația să se vaccineze, măsură necesară mai ales în cazul copiilor, vârstnicilor și persoanelor cu stare de sănătate precară.

Citește și: Investiție enormă a Guvernului! Turcan: „Bani europeni pentru producerea vaccinului gripal tetravalent...”

Potrvit medicilor, înainte de a refuza sau accepta vaccinarea persoanele interesate sunt îndemnate să se informeze exclusiv de la medicul de familie sau de la cel specialist şi să nu asculte sfaturile primite de la persoane neautorizate sau pe rețele de socializare, care sunt pline în această perioadă cu opinii neavizate, multe dezinformând.

Alimentația corectă, igiena mâinilor și evitarea spațiilor în care se află persoane bolnave sunt alte măsuri care trebuie respectate mai ales în această perioadă, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu gripă și alte boli de sezon.

Trebuie să știți că există un super-vaccin care ar urma să ofere imunizare pentru o perioadă de zece ani sau chiar pe viaţă. În funcţie de sistemul imunitar al fiecărui pacient, este încă în faza de cercetare şi ar mai putea trece câțiva ani până va ajunge pe piaţă.

Citește și:

Cercetătorii australienii susţin că sunt aproape de obţinerea unui vaccin antigripal universal. Potrivit studiului, publicat de revista Nature, oamenii de ştiinţă ar fi descoperit celule imune „ucigaşe” specifice pentru jumătate din populaţia globului şi care ar putea fi eficiente împotriva tuturor tipurilor de virus gripal, scrie digi24.ro.

Citește continuarea…