Măsuri după atacul terorist de la Târg de Crăciun. Ce PROPUNERI au adoptat autoritățile de la Strasbourg

Tradiţionalul Târg de Crăciun de la Strasbourg, unul dintre cele mai mari şi mai celebre din Europa, s-a deschis ieri, sub supravegherea unui amplu dispozitiv de securitate. Cinci oameni au fost ucişi la ediţia precedentă, într-un atentat terorist, iar autorităţile încearcă să le redea vizitatorilor sentimentul de siguranţă.

Peste un milion de vizitatori sunt așteptați anul acesta la Târgul de Crăciun de la Strasbourg, iar amintirea atacului de anul trecut, când un individ de a deschis focul în plină stradă, va fi în mințile tuturor. 400 de camere video supraveghează din toate unghiurile perimetrul cu tarabe și zonele adiacente, 60 de polițiști de proximitate patrulează permanent pe aleile târgului, fiind dublaţi de agenți de securitate și forțe mobile, desfășurați strategic.

Citește și: Ultimele imagini cu Cristina Topescu! Fotografiile au fost realizate de Craciun

O alerta de securitate de un nivel atât de ridicat nu a mai fost niciodată aplicată până acum la Strasbourg, după cum a explicat prefectul regiunii Grand Est, potrivit căruia însă risc zero nu există, oricât de multe măsuri preventive s-ar lua. Ministrul de interne, care a ținut să fie prezent la ceremoniile de deschidere a Târgului de Crăciun, pentru a-i asigura pe oameni că sunt în siguranță, a anunțat că în ultima perioadă au fost recrutați aproximativ 2.000 de noi angajați, care se ocupă exclusiv de obținerea de informații privind riscul de atentate teroriste în Franța.