Măsuri drastice luate împotriva trotinetelor electrice. Nu mai pot fi folosite decât dacă…

Bulgaria a înăsprit condițiile în care se poate circula cu trotinetele electrice. Aceste vehicule nu vor mai putea fi utilizate decât de cei care au permis de conducere, potrivit unui proiect de lege pregătit de Ministerul de Interne, de la Sofia.

Proiectul introdus vine cu o serie de alte reglementări cu privire la trotinete. După cum a anunţat ministrul de interne, Mladen Marinov, carnetul de conducere va fi obligatoriu ca şi casca. Limita de viteză va fi de 25 de km/ h, pe străzi şi 7 pe trotoare unde există benzi pentru biciclişti. Circulaţia trotinetelor va fi permisă numai pe străzile şi drumurile unde automobilele circulă cu viteze de până la 50 de km/h. O altă condiție impusă va fi  vârsta. Se pot plimba pe aceste jucării doar cei care au împlinit deja vârsta de 16 ani. Cei de vârsta 14-15 ani vor putea circula numai pe benzile de biciclişti.

Citește și:

Trotinetele electrice de la o anumită putere în sus a motorului vor putea fi supuse unui regim special de înregistrare. Comentând incidentele cu trotinete, ministrul a avertizat că propretarii vor fi amendaţi pentru nerespectarea regulilor de circulaţie şi în absenţa unui regulament special. Pe data de 22 august, cea mai mare companie pentru trotinete electrice, Lime, a intrat în Bulgaria oferind iniţial 300 de trotinete de închiriat, la Sofia.