Masuri de prevenire a gripei! Invitat in cadrul unui interviu, prof dr. Streinu Cercel a explicat ce trebuie sa facem pentru a fi feriti de gripa.

”Deocamdată, suntem doar în sezon gripal, fără să avem o componentă de tip epidemic”

Prof. dr. Sreinu Cercel a explicat ca ”lumea, dacă nu s-a vaccinat, mai are niște măsuri la îndemână, pe care le poate utiliza, legate de modul de conviețuire: de exemplu, ne vine să strănutăm sau să tușim, nu vom tuși în mână, ci la cot sau în batistă, pentru că țesătura oprește particulele care pot să devină transmisibile de viruși. Dacă au tușit în palmă, obligatoriu trebuie ca persoana să se spele pe mâini cu apă și săpun. Acolo unde există apă și săpun, nu ajung doctorii. Unde vorbim de camere aerisite în care pătrunde soare, nu intră doctorii. Metodele sunt la îndemâna oricui, de pe vremea bunicilor mei”.

Nu ne facem nimic nemaipomenit

Citește și: Psiholog celebru: "Stai intre oamenii cu probleme, nu fugi de ei"

”Avem acest obicei ca, de fiecare dată când vine sezonul gripal, să ne punem mâinile în cap: aoleu, ce ne facem, ce ne facem? Nu ne facem nimic nemaipomenit, dacă am luat aceste măsuri de precauție” a spus prof.dr., in interviul pentru DCMedical.

Aici trebuie să avem puțină grijă

Cat despre purtarea mastii medicale, prof. dr. Streinu Cercel sustine ca ”după utilizarea măștii, după două-trei ore, masca trebuie aruncată în locuri speciale, la gunoi, și nu intră cu ea în casă. Dacă a fost dusă în casă, tot ce este pe fața măștii respective, se va regăsi pe locul unde este pusă masca. Și aici trebuie să avem puțină grijă”.

”Ceea ce văd la televizor și nu-mi place este că masca stă sub nas, la multe persoane. Ori, poziționată astfel, nu are niciun rost” a subliniat prof.dr. Streinu Cercel.