Părul lung și frumos este o adevărată bogăție a fiecărei doamne. Această componentă de bază a frumuseții feminine reprezintă un atu, care adaugă plus valoare personalității. Din cele mai vechi timpuri, părul era tratat cu atenție și dragoste deosebită. Fetele erau învățate să aibă grijă de părul lor din frageda copilărie, tratându-l ca pe o comoară. Modul în care avem grijă de podoaba capilară vorbește despre noi. Iată de ce, este foarte important să-l îngrijim atent și frumos.

Măștile naturale au o multitudine de beneficii atât pentru firul de păr, cât și pentru pielea scalpului, care are un rol la fel de important în procesul de îngrijire personală. Ingredientele active din componența măștilor îmbunătățesc starea firului de păr, întărind rădăcina. Drept urmare, părul capătă un volum și o strălucire incredibilă.

Citește și: Măști de protecție la PMB! Un virus necunoscut a lovit-o pe Firea. ALERTA!

Masca trebuie aleasă în funcție de tipul de păr, cât și de pielea capului. Pentru părul uscat alegem o mască de hidratare, pentru cel fragil, una de regenerare, iar pentru cel deteriorat, utilizăm o mască reparatoare. Fiind extrem de variate, măștile au efecte benefice indiferent dacă sunt procurate online https://makeup.ro/categorys/22812/ sau sunt concepute în condiții de casă. Avantajele sunt vizibile chiar după prima întrebuințare. Netezimea și strălucirea părului te vor bucura instantaneu, la fel ca și hidratarea sau prospețimea lui.

Avantajele măștilor de păr sunt nenumărate. Componentele bogate în nutrienți și vitamine contribuie la curățarea celulelor moarte de pe scalp, regerând pielea prin hidratare și calmare, lucru ce va împiedica apariția mătreții. Firul de păr va deveni mai rezistent și plin, chiar și sub influența factorilor externi. Proprietățile emoliente ale măștilor previn deshidratarea și ajută la menținerea umezelii firului de păr, astfel, acesta devine catifelat, extrem de moale și ușor de coafat.

Citește și:

Măștile funcționează ca un agent de exfoliere care ajută la îndepărtarea depunerilor produselor folosite pentru stilizarea părului. Astfel, pe lângă proprietățile medicinale, au capacități de curățare profundă. Specialiștii recomandă utilizarea măștilor pe bază de produse naturale. Mierea de albini, uleiurile esențiale, avocado, ouăle, zahărul, bananele, iaurtul, lămâia, aloe vera sau scorțișoara sunt doar câteva dintre ingredientele recomandate.

Pentru o mască preparată în condiții de casă, trebuie să respectați gramajul indicat, altfel riscați să vă confruntați cu probleme la etapa de îndepărtare a măștii. Atunci când procurați masca, trebuie să urmați instrucțiunile de pe ambalaj pentru o aplicare corectă și un rezultat de invidiat.

Citește și:

Frecvența aplicării măștilor depinde de starea părului. Dacă este deteriorat și uscat necesită mai multă îngrijire, recomandabil de două-trei ori pe săptămână. Pentru părul normal, ritualul este binevenit o dată pe săptămână. Masca se aplică doar pe vârfuri, în caz contrar, părul poate arăta gras și fără volum.