Mărturisiri complete făcute de un actor celebru: „Eram obsedat de s** și de moarte…”

Medicii spun că obsesiile sunt idei, gânduri, impulsuri sau imagini persistente care cauzează un disconfort marcat asupra oamenilor, iar un actor celebru a trăit un asemenea episod.

Claudiu Bleonț, actorul care a devenit tată în urmă cu șase ani, a făcut mărturisiri în premieră despre obsesia cu care a trăit o perioadă bună de timp.

„Trebuie să fac o mărturisire. Cât am lucrat în coregrafia Andreei Gavriliu aveam o obsesie, și nu am fost singurul, cam toți colegii mei din TN din Craiova, dar la mine o trăiam și am mărturisit-o și lor. Eram obsedat de sex și de moarte. Sincer. Sexul este un dar, a mărturisit-o și Papa Francisc când a venit acum. Aveam pulsiuni sexuale nu cu o adresă anume, la nevastă nici nu mă gândeam, dar aveam o chestie, o ceva…. și în același timp moarte. Credeam că e vârsta.

Citește și: Drama unui celebru actor. Regizorul Ricky Dene Gervais este devastat: „Cel mai dulce suflet pe care l-am cunoscut vreodată...”

Așa de intens cum am petrecut în acea vară în care am jucat în regia lui Mihai Mănuțiu sau în ”AIAS. Eseu despre demență”, atât de intens nu am mai trăit-o. Simțeam că mor, atât a fost din viața asta și tot mă întrebam de la ce.

M-am dus la o prietenă, o psiholoagă, și am întrebat-o. Ea a spus că nu crede că ar fi o criză de vârstă, apropo de subiectul tău ce ai de jucat, ”Aiax”, o tragedie scrisă de Sofocle, e un text greu și zice: ”Stai liniștit, la toate înmormântările se întâmplă ca datorită faptului că proximitatea deşteptăciunii, a dispariției este atât de aproape, cam la toți le vine să…. Multe înmormântări au un substrat erotic imens.

Și tot mă întrebam de ce mie îmi e atât de frică de moarte sau de sex. După care am început să rumeg de unde vine acest gând și am recunoscut.

Un lucru care mă pune în situația să-mi studiez întinerirea, aveam o replică acolo pe care mi-am asumat-o: „Eu am  fost prea mic pentru asemenea povară”, pe urmă mi-am dat seama și a dispărut această frică, această idee obsesivă, mor, mor, o să mor, și am zis că mă identificasem cu un anumit fel de a fi”, a povestit Claudiu Bleonț în emisiunea lui Măruță.