Vă mai amintiți de cântecele ei? Cu siguranță, da! Și e foarte posibil ca nu numai generațiile deja încărunțite să cunoască și să îi fredoneze melodiile, ci și cei mai tineri.

Marina Voica va împlini mâine 83 de ani. Deși pe unele site-uri apare ca dată de naștere 2 septembrie, am intrat pe pagina ei oficială de Facebook și am văzut că e 3 septembrie.

Așadar pe 3 septembrie 1936 s-a născut cea care avea să devină o stea a muzicii ușoare românești.

E drept că nu am mai auzit demult de Marina Voica. Altele sunt azi stelele care ocupă spațiul public și scena spectacolelor. Dar Marina rămâne Marina!

Citește și: Incredibil! Cea mai dură lecție de viață trăită de Andreea Bălan: „Am suferit mai mult decât am suferit la orice despărţire”

Ce știm despre Marina Voica, despre biografia ei, așa cum ne spune portalul www.miscareaderezistenta.ro, este că s-a născut în URSS, în orașul Ivanovo.

Numele ei de fată era Nikolskaia. Dar, mai presus de orice, are niște părinți care au sprijinit-o încă de mică să se îndrepte spre muzică.

Marina a studiat vioara, în timp ce fratele ei, Sașa, era atras de violă.

După terminarea liceului pleacă la Moscova, de data asta pentru a studia Finanțele, numai că acesta era un domeniu care n-o interesa prea mult.

Numai că se întâmplă ceva. Aici Marina îl cunoaște pe un june de care se îndrăgostește. Avea să-i devină soț. Era un român, Marcel Voica.

După finalizarea studiilor universitare, Marina își urmează iubitul, în România.

Publicul din România o descoperă cu ocazia Revelionului din 1960, când Marina apare la televizor. Era alături de o altă stea a muzicii noastre ușoare, Margareta Pâslaru. Au interpretat cântecul „Ninge, ninge, fulgi de zăpadă pe casă, pe stradă”.

Și de atunci a curs o întreagă istorie a șlagărelor, pe care le-am ascultat cu toții timp de zeci de ani.

Mâine așadar, în 3 septembrie, Marina Voica împlinește 83 de ani. E timpul ca încă de pe acum să-i urmă La multi ani!