Maps împlinește 15 ani! Tată lumea trebuie să afle cu ce schimbări vine Google

Maps împlinește 15 ani! La începutul lui februarie 2005 se lansa prima versiune a Google Maps. De atunci, Google Maps a evoluat de la a oferi indicații de orientare ușor de înțeles, până la a ajuta oamenii să exploreze și să găsească ceea ce caută. Cu ocazia aniversării a 15 ani, Google Maps are o nouă înfățișare grafică, o interfață îmbunătățită a aplicației, actualizări și alte surprize.

Elementul cheie care s-a schimbat în identitatea vizuală a Google Maps este pin-ul – acel indicator grafic ce indică poziția pe hartă. Plecând de la noul pin, sigla Google Maps este și ea una nouă. În plus, „festivitățile” aniversării celor 15 ani includ și înlocuirea graficii actuale pentru navigare pe Google Maps cu o mașină „de petrecere”, imagine care va fi disponibilă doar în perioada aniversării (6-9 februarie).

Citește și: CEO Google are o poveste de viață impresionantă. Sundar Pichai își dezvăluie copilăria. Este un model pentru tinerii din lumea întreagă

Interfața aplicației Google Maps (Android și iOS) a fost reorganizată, astfel încât să fie mai ușor utilizatorilor să găsească informația dorită. Aceasta oferă 5 tab-uri accesibile imediat, din interfața Google Maps, din care utilizatorii pot:
– explora o zonă, pentru a găsi restaurante, concerte, etc.
– călători către o destinație – cu autoturismul, transportul în comun, pe jos, etc.
-să vadă rapid locurile pe care le-au salvat în Google Maps
-să contribuie cu informații, precum review-uri, poze, locuri care lipsesc, etc.
-să afle noutăți, precum noi restaurante și pub-uri deschise în localitate, recomandări personalizate