Manuela Hărăbor, despre BOALA NECRUȚĂTOARE a fiului său

Manuela Hărăbor, despre BOALA NECRUȚĂTOARE a fiului său
Manuela Hărăbor, despre BOALA NECRUȚĂTOARE a fiului său

Manuela Hărăbor este una dintre cele mai frumoase actrițe din România. S-a făcut remarcată în cinematografie după filmul Pădureanca, unde a jucat alături de Adrian Pintea. Puțini știu că Manuela Hărăbor are un băiat de 23 de ani, Andrei, autist.

„Am fost la nenumăraţi doctori şi nu mi venea să cred că fiul meu e ca eroul din Rain Man. După 18 luni în care făceam terapie cu el am desopăerit un centru de modificare comportamentală şi după cinci săptămâni el a rostitit primele cuvintele. Am murit şi am înviat când l-am auzit. Nu era vorba cât de puternică eşti, ci cât de fericită. Nu aveam timp de bocit şi de plâns. Mi-a dat motive să fiu bucuroasă. Părinţii mei şi sora mea au fost alături de mine. Credinţa a venit în mod natural. Viaţa noastră s-a schimbat în bine, deşi Andrei nu a mai beneficiat de terapie specializată. Mergem înainte şi acum are 23 de ani, i-a împlinit pe 1 octombrie. Să ai un copil cu autism e un mod de viaţă, nu o povară”  „Este important ca părinţii trebuie să afle de la început de situaţia copilului dacă este diagnosticat cu autism. Sunt foarte multe lucruri la care părintele trebuie să deschidă ochii atunci când copilul lui e mic şi ar putea avea probleme”, a declarat Manuela Hărăbor aseară, la emisiunea Teo Show.

Manuela Harăbor şi Kanal D s-au implicat în campania „Învinge autismul” donează 2 euro prin sms la 8839.

Manuela Hărăbor: „Să ai un copil autist e un mod de viaţă, nu o povară”

Manuela Hărăbor a aflat despre boala fiului său când acesta încă nu împlinise vârsta de doi ani. Ea își amintește că fiul său avea 1 an și 6 luni, dar încă nu vorbea. În plus, atunci când era scos din mediul familiar devenea foarte agitat și plângea. Manuela Hărăbor a pus acest comportament mai ciudat pe seama faptului că este un copil care se adaptează mai greu. În cele din urmă, un medic de la spitalul Elias i-a pus lui Andrei diagnosticul. „La început nu am crezut. Într-adevar, Andrei nu vorbea, dar exista comunicare non-verbală între el şi cei din jur”, declara, în urmă cu câțiva ani, Manuela Hărăbor, pentru Jurnalul.ro. „Să ai un copil autist e un mod de viaţă, nu o povară (…) Va fi o vreme când  nici părinţii mei, nici eu sau sora mea nu vom mai fi şi atunci, mă întreb cu teamă, oare ce se va întâmpla cu el?  Implicarea statului în cazul copiilor şi adulţilor autişti (culmea nepăsării sistemului în care trăim, copiii autişti deveniţi adulţi îşi pierd până şi diagnosticul, ei „devenind” schizofrenici peste noapte!!!) constă doar într-o indemnizaţie pe care aceştia o primesc”, mai spunea, atunci, Manuela Hărăbor.

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X