Manifestări la Iași cu ocazia Micii Uniri! Astăzi se împlinesc 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, primul pas important pe calea înfăptuirii statului naţional unitar român.

În 1859, Alexandru Ioan Cuza era ales domnitor şi în Moldova şi în Muntenia. În amintirea acestui moment, în capitală vor avea loc ceremonii militare şi depuneri de coroane de flori la statuia domnitorului, de pe Dealul Patriarhiei. Evenimente speciale sunt organizate şi la Iaşi.

Centrul politic al țării se mută astăzi la Iași, unde mai mulți politicieni vor aniversară 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, Moldova și Țara Românească, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.

Citește și: 24 ianuarie, zi liberă! Este prima minivacanță din acest an

La ora 10:00 este programată o conferință de presă a liderilor Pro România, iar de la ora 11:30 președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, are programată și el o întâlnire cu presa.

Ceremonia oficială va începe de la ora 13:00 și va avea loc în fața statuii lui Alexandru Ioan Cuza, din Piața Unirii. Şi-au anunțat prezența președintele României, Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, alți miniștri, președinți de partide și ambasadori, printre care cel al Statelor Unite ale Americii, Adrian Zuckerman.

Aproximativ 450 de angajați ai Ministerului Apărării Naționale, Ministerului de Interne și Ministerului Justiției vor defila prin Piața Unirii, iar seara, de la ora 18:00, va avea loc o retragere cu torțe a militarilor. Așa cum a devenit o tradiție în ultimii ani, la Iași, va avea loc și un marș al unioniștilor din România și din Republica Moldova.