Când auzi de microbi ai impresia că e ceva rău. Microorganisme, ciuperci, alge, bacterii. Ceva scârbos. Nu în aceste moduri privesc lucrurile cercetătorii din Occident, care merg pe ideea că omenirea are nevoie de o altă bază pe care să se producă mâncarea viitorului.

S-a ajuns în situația în care să se spună că agricultura nu poate fi totuși sufocată cu pesticide și alte chimicale care să tripleze volumul producției. E nevoie deci de o altă viziune asupra industriei alimentare.

Există deja în lume companii care cercetează modul cum vor putea fi obținute proteine pe baza microorganismelor. A microbilor, botezați în mod popular.

Citește și: Mancaruri romanesti. Nutritionistul a dezvaluit care sunt cele mai sanatoase bucate!

Presa americană arată că există deja primele rezultate ale cercetărilor. Hrană pentru pești care are ca sursă de energie metanul.

O altă companie, din Chicago, și-a îndreptat atenția către extremofile, colectate din izvoarele termale vulcanice din Parcul Național Yellowstone. Extremofilele sunt organisme care, așa cum le e și denumirea, pot să reziste în medii extrem de ostile.

Această companie speră, potrivit www.evz.ro, ca în cel mult un an și jumătate să lanseze pe piața americană ceea ce se vor numi, așa, in extenso, înlocuitori de proteine.

Alte cercetări, la fel de avansate, au adus știința la un asemenea nivel încât microbii pot fi cercetați în cea mai intimă structură a lor, prin secvențierea ADN-ului.