Aurul. Da, comoara dintotdeauna. Cel care nu și-a pierdut niciodată valoarea. Dar la ora actuală cota sa crește și mai mult.

Azi, 13 august, deloc o zi cu ghinion, prețul aurului a atins pe plan mondial o cotă neîntâlnită în ultimii șase ani, arată agenția Reuters, citată de Agerpres.

De ce? Pentru că, așa cum arată specialiștii, conflictul comercial între SUA și China escaladează. Nimeni nu se știe ce va urma.

Uncia de aur înregistra azi de dimineață un avans de 1,2%, în comparație cu valoarea de săptămâna trecută, ajungând la 1,523 de dolari.

“Aurul câştigă pe fondul acestor turbulenţe”, o spune categoric Neil Wilson, cuvintele sale apărând pe platforma de tranzacţionare Markets.com.

Citește și: Italia. Cate persoane sunt diagnosticate cu Coronavirus. Numarul este alarmant!

Analiștii de la Goldman Sachs vorbesc de ceva timp despre riscul recesiunii în economia americană. În același timp, bursele din lumea întreagă au intrat în trepidații, scăzând vertiginos, după ce președintele Donald Trump a anunțat creșterea cu 10% a taxelor vamale pentru produsele importate din China.

Pe fondul acestor tensiuni lumea se refugiază, ca de fiecare dată, în patria aurului. E ”moneda” cea mai sigură.

“Aurul este mai atractiv atunci când piaţa bursieră se prăbuşeşte.

În prezent, metalul galben şi-a redobândit o parte din atractivitatea sa de valoare de refugiu”, conchide Brian Lan, director al dealerului GoldSilver Central din Singapore.