15 curse din Italia sunt programate să sosească astăzi pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Primele au ajuns deja, în condiţiile în care în aceasată aerogară au fost luate măsuri medicale stricte, pe fondul epidemiei de coronavirus care se manifestă în nordul peninsulei italiene.

Reporterul RRA Alex Lancuzov este acum acolo şi ne oferă detalii în direct.

“Cei care au aterizat deja din 5 zboruri din provinciile afectate din Milano şi Bergamo trec printr-un culoar special. Toate persoanele care aterizează din Italia sunt direcţionate pe un traseu special, unde sunt asistate medical, cu personal de specialitate, care întreabă despre starea de sănătate sau chiar măsoară temperatura, probabil prin sondaj.

Citește și: Bilanț îngrijorător! 110 țări sunt afectate de virusul COVID-10. Ce spune OMS?

De asemenea, în avion sau într-o cameră specială de aici de la aeroport pasagerii completează un chestionar cu întrebări despre traseul parcurs, zona de plecare şi dacă au fost în contact cu persoane ce ar fi putut fi infectate cu acest coronavirus.

În plus, toţi îşi lasă datele de contact, pentru ca autorităţile să poată intra în legătură la nevoie.

La final, vreau să vă mai spun că niciunei persoane care a venit din provinciile afectate din Italia nu i s-a recomandat sau, mai mult, chiar impus să meargă acasă în izolare sau să fie trimisă în carantină pentru 14 zile, aşa cum au transmis public autorităţile”.