Magda Vasiliu, mesaj cutremurator despre violenta domestica: „Dungile rosii nu protejeaza pe nimeni.”

Magda Vasiliu, mesaj cutremurator despre violenta domestica: „Dungile rosii nu protejeaza pe nimeni.”
Magda Vasiliu, mesaj cutremurator despre violenta domestica: "Dungile rosii nu protejeaza pe nimeni."

Magda Vasiliu a transmis un mesaj cutremurator in mediul virtual! Fosta prezentatoare TV a vorbit despre violenta domestica si despre femeile care au ajuns victimele partenerilor de viata si nu numai.

„Zilele astea a fost cu Centenarul, cu Veorica, cu mult patrotism verbal și cu brazi deja împodobiți. Și cu pisici… Dar cu pisici e mereu. A fost ziua mondială a violenței împotriva femeilor și m-a frapat faptul că se vorbește mult sau poate exclusiv despre abuzul fizic, despre violența fizică. Mai puțin se discută despre abuzul emoțional, care din punctul meu de vedere e cel puțin la fel de nociv și de condamnabil.

Știți că aveam o colegă care avea de 20 de ani aceeași mobilă încropită în bucătărie?… Oalele stăteau pe o masă, nu în dulap.. „Nu vrea soțul să luăm mobilă… Că dacă mă descurc și așa, e ok!”, îmi spunea zâmbind reținut… Alta a renunțat la parfumul preferat pentru că el îi spunea că pute…. O fostă colegă de facultate era terorizată (sau e și acum, n-am mai vorbit demult) nu putea merge la cumpărături singură, nici măcar când voia să-și ia chiloți.

Femei umilite la volan, de față cu prieteni, de față cu copiii, înjurate, izolate de familie, de prietene, minimalizate, persiflate, la care se țipă constant, care mor pe dinăuntru în fiecare zi…. Știți câte știu? Prea multe… Azi, deși nu se sărbătorește vreo zi mondială, m-am gândit la ele.

Au vânătăi care nu se văd, dar care nici nu trec într-o săptămână…. La ele m-am gândit încă de zilele trecute, atunci când toți s-au pictat pe față cu roșu și s-au declarat împotriva violenței. Dungile roșii nu protejează pe nimeni”, a transmis Magda Vasiliu.

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X