Țineți-vă bine, pentru că a fost realizată vodca din ingrediente care se găsesc în zona de excludere din jurul centralei atomice de la Cernobâl.

Știți foarte bine de accidentul cumplit care a avut loc aici în perioada URSS-ului. S-a spus după aceea că în jurul centralei, pe o rază de 30 de kilometri, totul e contaminat, și ape, și terenuri. Populația a fost evacuată. S-a creat o arie de excludere.

Dar uite că în zilele noastre, după cum ne anunță BBC, citat de portalul www.hotnews.ro, cercetătorii au creat o vodcă având la bază două ingrediente din zona de excludere din jurul centralei atomice. Adică apa și secara cultivată în același perimetru.

Citește și: Cercetătorii au deslușit misterul. Modul ingenios prin care reușesc câinii să înduioșeze oamenii

Noul sortiment de vodcă, în conformitate cu sursa citată, se numește Atomik. Nici nu se putea altfel…

Mai știm că în acest moment tot poiectul e în fază incipientă. Adică a fost creată o cantitate mică de licoare bahică, doar cât să ajungă pentru o sticlă.

Echipa de cercetători vrea însă să producă, până la finele acestui an, 500 de sticle.

Acum să vedem cine sunt cercetătorii care au creat vodca asta. Nu au de-a face nici cu Ucraina, nici cu spațiul mai larg, ex-sovietic. Sunt specialiști din Occident. Mai precis din Marea Britanie.

”Am luat secară ușor contaminată și apă din zona de excludere și i-am rugat pe prietenii noștri de la Southampton University, care au un super laborator de radio-analiză, să facă teste pentru a vedea dacă găsesc ceva radioactiv în votcă.

Nu au găsit absolut nimic, totul era sub limita de detecție”, a spus profesorul Jim Smith de la University of Portsmouth.

Să așteptăm așadar ca propunerea Atomică a britanicilor să apară pe piață.