Țineți-vă bine, pentru că a fost realizată vodca din ingrediente care se găsesc în zona de excludere din jurul centralei atomice de la Cernobâl.

Știți foarte bine de accidentul cumplit care a avut loc aici în perioada URSS-ului. S-a spus după aceea că în jurul centralei, pe o rază de 30 de kilometri, totul e contaminat, și ape, și terenuri. Populația a fost evacuată. S-a creat o arie de excludere.

Dar uite că în zilele noastre, după cum ne anunță BBC, citat de portalul www.hotnews.ro, cercetătorii au creat o vodcă având la bază două ingrediente din zona de excludere din jurul centralei atomice. Adică apa și secara cultivată în același perimetru.

Citește și: Cum arata coronavirusul! Primele imagini cu virusul care a speriat omenirea

Noul sortiment de vodcă, în conformitate cu sursa citată, se numește Atomik. Nici nu se putea altfel…

Mai știm că în acest moment tot poiectul e în fază incipientă. Adică a fost creată o cantitate mică de licoare bahică, doar cât să ajungă pentru o sticlă.

Echipa de cercetători vrea însă să producă, până la finele acestui an, 500 de sticle.

Acum să vedem cine sunt cercetătorii care au creat vodca asta. Nu au de-a face nici cu Ucraina, nici cu spațiul mai larg, ex-sovietic. Sunt specialiști din Occident. Mai precis din Marea Britanie.

”Am luat secară ușor contaminată și apă din zona de excludere și i-am rugat pe prietenii noștri de la Southampton University, care au un super laborator de radio-analiză, să facă teste pentru a vedea dacă găsesc ceva radioactiv în votcă.

Nu au găsit absolut nimic, totul era sub limita de detecție”, a spus profesorul Jim Smith de la University of Portsmouth.

Să așteptăm așadar ca propunerea Atomică a britanicilor să apară pe piață.