Lumea cinematografiei a mai PIERDUT O STEA. Monica Ghiuţă, actrița care a a devenit cunoscută cu rolul de fata bătrână din „Toamna Bobocilor”,  a murit la vârsta de 79 de ani. Pe 26 iulie, aceasta și-a aniversat ziua de naștere.

Actorul Marius Rogojinschi a scris pe pagina de Facebook dedicată actorilor români un mesaj emoționant: „Ne-a părăsit și doamna Monica Ghiuță. Ne pleaca artiștii cu care am crescut. Dumnezeu s-o odihneasca în pace!” anunță o pagină de Facebook dedicată actorilor români. ”Din ce în ce mai singuri. S-a dus în stele și Monica Ghiuță”, a scris actorul Marius Rogojinschi, pe Facebook.

Citește și: Ramona Bădescu: „Sunt într-o exclusivitate dedicată băiețelului meu!”

Actrița a debutat în 1966 în filmul „Vremea Zăpezilor”, însă a devenit cunoscută cu rolul de fata bătrână din „Toamna Bobocilor”/1975, interpretând roluri de plan doi, în registru dramatic.

În cariera ei, Monica Ghiuță a obținut câteva premii de interpretare: Pelicanul de Argint, la al treilea Festival al Filmului românesc de la Mamaia, pentru filmul de debut, și Premiu de interpretare pe ţară, pentru rolul din Cocoșul de argint, potrivit Observator.tv.