Lume medicală în alertă. O nouă formă misterioasă de pneumonie virală face ravagii printre oameni, aproximativ 60 de persoane au fost diagnosticate cu această formă de pneumonie virală în China, iar lumea medicală este în alertă întrucât nu se știe cu exactitate ce fel de maladie este. 

Autorităţile din domeniul sănătăţii din oraşul Wuhan au anunţat că nu este vorba despre un focar de sindrom respirator sever acut (SARS), sindrom respirator din Orientul Mijlociu (MERS) sau de gripă aviară, precizând că lucrează în continuare la identificarea cauzei şi a sursei, informează luni agenţiile Reuters şi DPA.

Citește și: Alertă generală! Studiul care anunță problemele grave cu care se confruntă România

Comisia Municipală pentru Sănătate din Wuhan a anunţat că în total 59 de cazuri de o formă necunoscută de pneumonie virală au fost raportate până duminică, dintre care şapte pacienţi sunt în stare critică. De asemenea, în comunicat se precizează că 163 de persoane care au intrat în contact cu aceşti pacienţi se află sub observaţie medicală.

Pneumonia virală a început în centrul oraşului Wuhan la sfârşitul lunii decembrie, provocând îngrijorări privind un posibil focar de sindrom respirator sever acut.

Mai mult, autoritățile din Filipine au intensificat controalele asupra călătorilor din China.

Astfel, pasagerii din China trebuie să fie examinaţi fizic şi pot fi puşi în carantină dacă prezintă febră, răceală sau tuse la sosirea în ţară, a declarat Eric Domingo, subsecretar în Ministerul Sănătăţii din Filipine.

Scanerele termice vor ajuta personalul medical din aeroporturi să stabilească dacă pasagerii prezintă febră, a precizat oficialul.

„Suntem de două ori mai precauţi şi ne aflăm în alertă alături de alte state asiatice astfel încât să putem izola şi preveni,” răspândirea virusului în ţară, a spus subsecretarul filipinez.

Alertă medicală, cazuri similare la sute de km distanță

Eric Domingo a menţionat că autorităţile din domeniul sanitar se află în continuare în proces de determinare cu exactitate a bolii. „Este foarte neobişnuit, deoarece cazurile sunt grupate”, a adăugat el.

Mai mult, în Hong Kong s-au raportat de asemenea 16 cazuri suspecte de pneumonie misterioasă, deşi niciunul dintre pacienţi nu ar fi vizitat oraşul Wuhan.

Lume medicală în alertă. Focarul a declanşat îngrijorări de reapariţie a sindromului respirator sever acut, care a provocat decesul a peste 800 de persoane la nivel mondial după ce a izbucnit în sudul Chinei în 2002.