Ludovic Orban, la Gala Women în Economy 2020! Astăzi,  Ludovic Orban, președinte PNL, a participat alături de Președintele României, Klaus Iohannis, și alți 800 de invitați, la Gala Women in Economy 2020.

Redăm integral discursul președintelui PNL: 

„România are nevoie de anteprenoriat. România are nevoie de schimbarea paradigmei, România are să aprecieze iniţiativa, să aprecieze doamnele şi domnii care îşi asumă răspunderea, care pornesc pe drumuri nebătute, care îşi asumă riscuri, care, de multe ori, pun pe plan secund lucruri care fac plăcere, tabieturi, poate şi familia, pentru a pune pe picioare lucruri care să aducă performanţă, care să aducă competivitate, care să aducă reuşită. Este martie, este primăvară! Natura renaşte şi visez frumos,ca România să renască, iar în această renaştere nu putem să nu ne bazăm pe un val anteprenorial, care-l simt că vine din zona feminină. România întotdeauna a avut un punct tare în femeile pe care le are şi dacă stăm şi ne uităm la performanţe sportive, la performanţe culturale, în ultima vreme la foarte multe performanţe economice, vedem că aici avem un punct tare, care trebuie fructificat şi care trebuie stimulat. Şi, după părerea mea, totul trebuie să înceapă de la jucării, mamele şi a taţii pot să se gândească la acest aspect, adică jucăriile trebuie să încurajeze spiritul anteprenorial şi la băieţi şi la femei, să umblăm cu lego, cu de-astea, este specific şi femeilor şi bărbaţilor. La educaţie cred că trebuie să depăşim faza în care conformismul, supunerea, relaţia de autoritate, învăţarea pe dinafară a cunoştinţelor, adică încurjarea numai a capacităţii de memorare şi reproduce, trebuie să fie înlocuite de o nouă viziune – de încurajarea a intiţiativei, de încurajare a creativităţii, de încurajare a asociativităţii, a caracterelor, a spiritului care să îndemne omul la acţiune, care să îl premieze atunci când are curaj să facă ceva nou, sigur, bun şi care să aibă efecte favorabil”.

Citește și: Mircea Badea, reacție la adresa unui politician celebru! Ce i-a transmis lui Orban:

Ludovic Orban a susţinut, în discursul său din cadrul Galei Women in Economy 2020, că România are o şansă enormă.

Avem un popor talentat, un popor care are capacitate de a fi competititiv

„Cred foarte mult că România are o şansă enormă. Chiar cred lucrul ăsta. Avem un popor talentat, un popor care are capacitate de a fi competititiv, avem indivizi, care, şi atunci când se duc afară reuşesc în companiile în care se angajează şi pleacă de jos, care sunt rugaţi să rămână în companiile care lucreză, care au reuşit să facă performanţă, acolo unde au trebuit sau au fost alungaţi, pentru că n-au avut şansa de a reuşi în viaţă, din cauza asta este nevoie – după părere mea – de o schimbare în administraţie, de o schimbare în politică, de o schimbare în viziune asupra motoarelor dezvoltării”.

Mă bazez pe acest val frumos, elegant…

„Iar această dezvoltare nu poate să se bazeze decât de iniţiativă, de spirit anteprenorial, de creativitate, de inovare, de dezvoltare, de susţinere a tuturor celor care vor cu adevărat să-şi asume riscuri, vor să pornească pe drumuri noi, găsesc soluţii noi şi au capacitatea să genereze afaceri competitive, soluţii competitive în orice domeniu de activitate. Mă bazez pe acest val frumos, elegant, care pleacă din această sală şi poate din fiecare familie în care sunt foarte multe fete, care vor alege drumul iniţiativei, al afacerii şi al unei reuşite în viaţă pe propriile picioare”, a încheiat președintele PNL, potrivit RRA.