Ludovic Orban: Discursul care zgâlțâie lumea politică! După ce guvernul liberal condus de Ludovic Orban a căzut, liberul PNL a dat un semnal important, cu privire la miniștrii care și-ar dori candidatura la alegerile locale.

Ludovic Orban: Discursul care zgâlțâie lumea politică: Mi-am început activitatea politică în București, fără să mă cunoască aproape nimeni

„Mi-am început activitatea politică în București, fără să mă cunoască aproape nimeni din București. Eu sunt venit din Brașov, m-am mutat din Brașov în 1992 și când am început să am planuri cu Bucureștiul, văzând că nu este pe mâini bune și mi-am pus în cap să devin președintele PNL București, să candidez la funcția de primar general al capitalei, mi-am început activitatea de relaționare cu cetățenii Bucureștiului de pe picior de egalitate. Mi-am confecționat în primă fază câteva mii de cărți de vizită, după aia, câteva zeci de mii de cărți de vizită și cred că până la urmă, am dat în București sute de mii de cărți de vizită, prezentându-mă, lăsând omului cu care am intrat în contact datele mele de contact și posibilitatea de a putea comunica cu mine și mi-am păstrat acest fel a fi, de a rămâne permanent în legătură cu oamenii, de a încerca să înțeleg care sunt problemele majore care trebuie rezolvate și de a căuta să fiu deschis la orice fel de idei și propuneri care vin dinspre oameni. După alegerile europarlamentare am luat o decizie pe care sunt convins că mulți dintre dumneavoastră ați privit-o cu oarecare neîncredere. Am luat decizia de a numi președinți interimari de organizații, atât la nivelul sectoarelor, cât și la nivelul Bucureștiului și, de asemenea, conduceri interimare.

Citește și: Ludovic Orban, la Gala Women în Economy 2020: „Cred foarte mult că România are o şansă enormă...”

Foarte mulți oameni tineri, oameni care poate nu fac parte dintre veteranii Partidului Național Liberal, cu o singură excepție – Antonel Tănase. În rest, hai să fim cinstiţi… Sebastian Burduja, proaspătul președinte ales al sectorului 1, a trebuit să convingă că este bun, prin munca prin efortul pe care l-a depus la Sectorul 2; Monica Anisie, doamna ministru al educației, de asemenea, a trebuit să demonstreze, prin calitățile personale, prin implicarea totală, că este bun de lider la Sectorul 4. Când am venit cu ideea de a-l desemna pe Pavel Popescu, foarte mulți s-au uitat la mine ciudat, întrebându-mă: dar ce ţi-a venit?”, a declarat fostul prim-ministru la Palatul Parlamentului, la conferința de alegeri a Organizației PNL București.