Ludovic Orban, anunt despre pensii! Ce a declarat premierul Romaniei pe marginea acestui subiect.

Consiliul Fiscal anunţa astăzi că deficitul ar putea chiar să se tripleze în cazul în care pensiile vor crește cu 40%. Care este poziția Guvernului cu privire la acest punct de vedere, a fost intrebat Liviu Orban de catre un reporter de la Rador.

In ceea ce privește anul 2020 nu există niciun risc

“Răspunsul este proiectul de buget. Proiectul de buget conține la capitolul ‘Cheltuieli’ sumele suplimentare pentru asigurarea creșterii pensiilor, conform Legii pensiilor, și deficitul proiectat este de 3,59.

Citește și: Ultimă oră! Gabriela Firea a făcut anunțul: „Anunțarea suspendării cursurilor...”

Ca atare, înțeleg îngrijorările Consiliului Fiscal, dar în ceea ce privește anul 2020 nu există niciun risc. De asemenea, și pe anul 2021 am făcut proiecția bugetară și nu există niciun pericol ca să crească deficitul bugetar. S

igur că trebuie să urmărim evoluția economică, sigur că trebuie să urmărim evoluția încasărilor la bugetul de stat – aici chiar avem un plan de îmbunătățire a colectării și de luptă contra evaziunii fiscale pentru a asigura o colectare mai bună a taxelor și impozitelor. Sigur, nu am analizat încă raportul Consiliului Fiscal, îl vom analiza” a spus Ludovic Orban.

Întâlnirea de astăzi cu magistrații are o concluzie? V-au convins magistrații cu argumente…

“Nicio concluzie. Sigur că am ascultat toate punctele de vedere exprimate de reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii, perspectiva constituțională, argumentele pentru, să spun, stabilirea unei forme speciale de pensionare. Sigur, urmează să analizăm şi să luăm o decizie”, a mai spus premierul Romaniei.