Ludovic Orban a prezentat lista candidaților pentru functiile de ministru! Uite cine sunt aceștia

Ludovic Orban a prezentat în urmă cu puțin timp lista candidaților propuși să facă parte din cabinetul său. Guvernul propus de PNL ar urma să aibă doar 16 ministere și un vicepremier. Au apărut și primele informații despre programul de guvernare.

Pe listă prezentată de premierul desemnat se găsescurmătorii liberali: Raluca Turcan, vicepremier, ministrul justiției, Cătălin Predoiu, dar și nume pe care opinia publică le cunoaște mai puțin, de exemplu, Ioan Boloș, la fonduri europene.

Citește și:

„Am primit însărcinarea din partea președintelui României de a forma acest guvern și în urma unei selecții extrem de riguroase, în urma unei analize a fiecărei posibile candidaturi pentru fiecare portofoliu, am ajuns la o concluzie pe care v-o supun aprobării privind componența guvernului. Am anunțat din capul locului că nu vom avea un guvern pentru clientela politică cu 28 de ministere sau miniștri cu o mulțime de entități care nu servesc nimănui decât plasării clientelei politice în entități care nu servesc interesul public.

Formula de guvern pe care v-o propun este o formulă de guvern cu 16 ministere, iar candidații pe care vi-i propun sunt următorii. Evident, pentru funcția de prim-ministru, subsemnatul, președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban.

Citește și:

Pentru funcția de viceprim-ministru, colega noastră, doamna prim-vicepreședinte Raluca Turcan, ministrul finanțelor publice, domnul vicepreședinte economic al partidului, Florin Cîțu, ministrul afacerilor interne, domnul senator, fost președinte al Comisiei de apărare, Marcel Vela, ministrul afacerilor externe, domnul Bogdan Aurescu, ministrul justiției, domnul Cătălin Predoiu, ministrul apărării naționale, domnul general Nicolae Ciucă, ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri, Virgil Daniel Popescu, ministrul transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor, Lucian Nicolae Bode, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, domnul Adrian Oros, ministrul mediului apelor și pădurilor, colegul nostru domnul Costel Alexe.

Citește și:

Pentru poziția de ministru al lucrărilor publice dezvoltării și administrației îl propun pe domnul deputat Ion Ștefan. Pentru ministrul fondurilor europene propunerea mea este în persoana domnului Ioan Marcel Boloș, pentru Ministerul Sănătății îl propun pe domnul Victor Sebastian Costache.

De asemenea, în domeniul educației și cercetării propunerea este în persoana doamnei profesor Cristina Monica Anisie, pentru Ministerul Culturii îl propunem pe domnul deputat Bogdan Gheorghiu, are este membru în Comisia de Cultură a Camerei Deputaților. Candidatul pe care vi-l propun pentru Ministerul Tineretului și Sportului este domnul deputat Marian Ionuț Stroe și pentru Ministerul Muncii și Protecției Sociale vă propun candidatura lui Violeta Alexandru, Victoria Violeta Alexandru”, este declarația făcută de Ludovic Orban.