Ludovic Orban a izbucnit! La puțin timp de la preluarea mandatului, prim-ministrul  și-a publicat declarația de avere, pe site-ul Guvernului. Chiar dacă se consideră cel mai sărac premier, jurnaliștii l-au întrbat cum s-ar descurca cu o sumă lunară medie.

Potrivit declarației făcute, Orban locuiește în Ilfov, deține o casă de vacanță de 200 m pătrați, are un autoturism Volkswagen Passat, fabricat în anul 2007 și nu deține metale prețioase, obiecte de artă sau bijuterii. La capitolul bani, premierul  a menționat că soția are, la două bănci din România, peste 10.000 de euro.

Citește și: Consumi cafea? Descoperire uimitoare. Uite ce beneficii îți poate aduce

Legat de acest subiect, imediat după Gala Capital de aseară, premierul Ludovic Orban a fost întrebat de reporterii Rador cum s-ar descurca, având în vedere declarația dumnealui de avere, cu 3000 de lei.

„Cred că declaraţia mea de avere arată starea mea materială după 30 de ani de carieră în viața publică”.

Sunt cel mai sărac premier

„Şi cred că ăsta este lucrul cel mai important pe care oamenii trebuie să-l înțeleagă. Astfel de întrebări mi se par întrebări nerelevante pentru oameni. Ştiți foarte bine că omul nu trăiește numai din banii pe care îi are într-un momente, venitul pe care îl are într-un moment sau altul, ci trăieşte din banii, în general, pe care îi are. Sunt un om modest, un om care nu trăieşte pe picior mare, un om care întotdeauna s-a mulțumit cu puţin şi mai ales, puteți vedea că după 30 de ani de carieră în viața publică, nu că sunt cel mai sărac premier, dar cred că se vede că sunt cel mai cinstit premier”, a declarat premierul României.