Ludovic Orban a chemat la raport 28 de primari. Ce problemă vrea să rezolve urgent. Preşedintelui Asociaţiei Comunelor din România, Emil Drăghici, a anunţat că, în zilele următoare, reprezentanţii Ministerului de Finanţe vor strânge toate informaţiile necesare pentru a se şti exact de câţi bani mai au nevoie comunele pentru a putea funcţiona până la finalul anului.

El a făcut acestă declaraţie după întâlnirea pe care şeful Executivului, Ludovic Orban, a avut-o ieri cu 28 de primari, membri ai Asociaţiei Comunelor din România. Vicepreşedintele Asociaţiei, Adrian Nica, afirmă că recuperarea sumelor plătite de comune în contul salariilor pe care le primesc însoţitorii persoanelor cu handicap este o problemă care trebuie rezolvată urgent. Adrian Nica a precizat că există sume neachitate încă din luna septembrie.

Citește și: Ludovic Orban, la Gala Women în Economy 2020: „Cred foarte mult că România are o şansă enormă...”

„Practic, din cele 2.862 de comune, 23% din bugetul de funcţionare este alocat pe aceste cheltuieli ale persoanelor cu handicap. Necesarul până la sfârşitul anului pentru acoperirea indemnizaţiilor persoanelor cu handicap este de aproximativ 200 de milioane de lei, la nivelul comunelor din România. Asigurările pe care le-am primit sunt legate de Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi facturile care stau neachitate încă din luna septembrie şi sunt probleme cu firmele care prestează şi execută aceste lucrări şi au probleme şi promisiunea a fost că până la sfârşitul anului se vor achita absolut toate facturile restante pe PNDL, urmând ca anul viitor să se discute eventual şi despre un PNDL 3, în ceea ce priveşte alimentarea cu gaz”, a spus Adrian Nica.