Lucrezi toată ziua la calculator? Monica Pop, medic oftalmolog, a oferit câteva sfaturi pentru protejarea ochilor. Este bine de știut care sunt măsurile de precauție pe care le putem lua pentru o vedere bună.

Lucrezi mult la calculator? Monica Pop: Faceţi pauze la fiecare 45 de minute

Calculatorul are un impact major asupra sănătăţii noastre. Doamna doctor recomandă ca la fiecare 45 de minute să se facă o pauză mică: „Distanţa dintre ochi şi monitor trebuie să fie de minimum 45 cm şi maximum 75 cm, iar marginea inferioară a monitorului să fie sub nivelul privirii. Cel mai bine este ca ecranul să fie aşezat în centrul biroului. Mai mult, la fiecare 45 de minute se recomandă o pauză măcar de cinci minute pentru relaxarea ochilor.”

Când scrieţi la calculator, folosiţi caractere mărite

Citește și: Psiholog celebru: "Stai intre oamenii cu probleme, nu fugi de ei"

„Când sunteţi în faţa calculatorului, clipiţi cât mai des, pentru a vă limpezi privirea, îmbunătăţindu-vă astfel şi capacitatea de concentrare. Totodată, monitorul trebuie să fie aşezat în aşa fel încât lumina de afară sau de la becuri să nu se reflecte direct în el. De asemenea, atunci când scrieţi la calculator, folosiţi caractere mărite, pentru ca ochiul să nu fie solicitat. Persoanele care folosesc computerul foarte des trebuie să poarte ochelari de protecţie. În concluzie, sfatul meu este: protejaţi-vă ochii când munciţi la calculator”, conchide doamna doctor Monica Pop, potrivit doctorulzilei.ro.