Lovitură pentru ”PRINȚUL SILICOANELOR”! Medicul care a fost acuzat că a mutilat mai multe paciente şi că a ucis-o pe una dintre ele, continuă să facă victime, potrivit spynews.ro.

Lovitură pentru ”PRINȚUL SILICOANELOR”! De această dată, medicul Kasem a fost dat în judecată de furnizorul de energie electrică, pentru o înșelătorie de proporții.

Există slabe şanse ca dr. Kasem să se prezinte în instanță. Acesta a fugit de câţiva ani din România şi şi-a deschis o nouă afacere în Emiratele Arabe Unite.

De acolo, medicul a deschis un proces în care solicită anularea deciziei nr. 67/2018, prin care Colegiul Medicilor îi retrăgea dreptul de liberă practică, după ce, în 2011 o pacienta a murit în urma unei intervenții chirurgicale. Aşadar, până în momentul în care sentinţa va rămâne definitivă, Kasem va continua să opereze, potrivit aceeași surse.

Cine l-a ajutat pe kasem să opereze ilegal?

Citește și: Cancerul de san. Cum poate fi depistat daca NU avem simptome

Colegiul Medicilor din România l-a ajutat pe Kasem să opereze ilegal timp de cinci ani, apelând la o strategie ingenioasă.

reamintim că în 2013, CMR i-a ridicat lui Kasem dreptul de liberă practică, pentru uciderea unei paciente. La scurt timp, doctorul a contestat decizia, iar CMR s-a făcut că “uită” de dosar timp de cinci ani, oferindu-i ocazia de a-şi exercita profesia de medic.

„Ancheta disciplinară nu este o anchetă publică, iar persoanele care au calitate de parte în dosar sunt strict delimitate de lege. (…) Referitor la punctul 3 din solicitare, respectiv termenul legal de soluţionare al contestaţiei, precizăm că nu există un termen limită stabilit de lege”, a spus, la momentul respectiv, dr. Gheorghe Borcean, vicepreşedinte al Colegiului Medicilor din România (CMR).

Aşa că, Kasem a operat până în 2018, când Colegiul Medicilor i-a respins cererea. Cu acordul CMR, care nu a avut timp să analizeze situaţia.