LOVITURĂ pentru părinți! Cum ne sabotăm viitorul copiilor cu ajutorul legii. Deși Parlamentul României a aprobat și președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind creșterea cuantumului alocațiilor pentru copii, părinții ar putea primi mai mulți bani abia din iulie așa cum spune cu “multă  compasiune” ministrul Muncii,  doamna Violeta Alexandru. Deocamdată, PNL prorogă legea. O lovitură pentru părinți a fost generată de lipsa de responsabilitate a guvernanților care poate duce la crearea unor probleme sociale majore, dintre care menționăm cele mai importante, conform ADER:
1. Creșterea abandonului școlar, din lipsa de fonduri a familiilor pentru a susține cheltuielile cu educația elevilor, costurile necesare fiind mult mărite în ultimul an,
2. Creșterea abandonului familial, în familiile cu probleme sociale deosebite: șomeri, persoane cu handicap, mulți copiii, părinți care nu au un loc de muncă,  etc..
3. Reducerea performantelor la învățătură ale elevilor, din lipsa de resurse materiale pentru susținerea necesarului de material didactic,
4. Discriminarea negativă a copiilor proveniți din familii cu venituri reduse, alimentarea frustrărilor și a încrederii elevilor în Guvern și instituțiile statului, care ar trebui sa-i protejeze și să le apere drepturile.