Cu adevărat se poate spune că nimic nu va mai fi la fel de acum încolo. O asemenea invenție va scimba din temelii piața spirtoaselor din întreaga lume. Rafturile vor arăta cu totul altfel. La fel și restaurantele.

Cel mai important e că vor fi în câștig clienții, care vor avea de partea lor un mijloc de verificare a mărfurilor de calitate. Practic, băuturile contrafăcute vor fi eliminate.

Cercetătorii din Scoția au inventat ceea ce se numește ”limba artificială”, cea care poate să testeze calitatea unui produs care e, în primul rând, o marcă a acestei regiuni, whisky-ul.

Citește și: Rețeta de Brexit a lui Jamie Oliver. Primul fel de mâncare fără sare, piper și alte ingrediente. Bucătarului îi vine să plângă, vorbind despre soarta sa

Dar nu e numai atât, arată ziarul ”The Guardian”, citat de portalul www.g4media.ro. Cu noua tehnologie vor fi detectate otravurile din băuturi și va fi monitorizată calitatea apei din râuri.

Specialiștii au mai explicat și că aparatul poate să scoată în evidență diferite tipuri de whisky, dar chiar și vechimea acestora, a precizat Alasdair Clark, coordonatorul echipei de cercetători de la Universitatea din of Glasgow.