Lovitură fatală pentru Moise Guran. Ce se întâmplă cu fostul jurnalist. News alert

Lovitură fatală pentru Moise Guran. Politicianul a primit o veste fatală din partea
Asociației „17 Decembrie” Timișoara a răniților și familiilor îndoliate din Revoluție. Revoluționarii au cerut USR-PLUS să se delimiteze de Moise Guran. Războiul dintre ei a pornit de la o serie de afirmaţii făcute de fostul jurnalist despre Revoluţia din 1989 în câteva articole și comentarii ale sale.

Într-o scrisoare trimisă celor de la USR-PLUS, Asociația „17 Decembrie” Timișoara a răniților și familiilor îndoliate din revoluție își exprimă nemulțumirea față de planurile de cooptare a domnului Moise Guran.

Citește și: Dosare de presa. Dan Capatos, interviu exploziv pentru Evenimentul Zilei

„Îl cunoaștem pe domnul Moise Guran ca o persoană care a răspândit minciuni despre revoluția din decembrie 1989. Prin care a justificat crimele săvârșite atunci de regimul comunist împotriva populației. Astfel, în articolul „Pare că a început! Să vă explic de ce eu țin cu ucrainenii”. Publicat în 14 aprilie 2014 (pe saitul personal, domnul Guran pretinde că deschiderea focului împotriva populației în 1989 (dar și în 1907 sau în 1866) a fost necesară pentru că altfel „România ar fi sucombat ca stat”.

Cităm: „Începând din 1866, la rebeliunea de la Iaşi, montată tot de agenţi ruşi, urmând cu 1907, iar mai apoi cu 1989. Armata română a tras în plin, omorând de-a valma şi ţărani înfometaţi, şi orăşeni manipulaţi, şi anticomunişti cinstiţi. Dacă nu o făcea, România ar fi sucombat ca stat”, se mai arată în documentul semnat de revoluționari.

Afirmațiile care i-au supărat pe revoluționari: „Cunoaștem faptul că teoria că revoluția din 1989 ar fi fost inițiată de agenți străini. A fost intens vehiculată în ultimii 30 de ani de către forțele interesate să justifice crimele din 1989 (primul care a susținut asemenea teorii fiind Nicolae Ceaușescu). Dar faptul că domnul Moise Guran le dă crezare arată din partea dânsului capacitate intelectuală scăzută și lipsă de discernământ. Amintim că după 30 de ani de cercetări, Parchetul Militar concluzionează în rechizitoriul din „dosarul revoluției”: „Probatoriul administrat nu a evidenţiat existenţa unei implicări armate străine pe teritoriul României în timpul Revoluţiei din decembrie 1989”, mai susțin aceștia.

Ce motive ascunse a avut Moise Guran?  Ei au explicat că nu cunosc exact motivația care l-a făcut Guran să scrie cele articole.

„Dar în amândouă aceste ipoteze considerăm că este inoportună promovarea în funcții înalte politice a persoanei sale.

Noi, răniții și familiile îndoliate din revoluție de la Timișoara, nu dorim în funcții politice în România pentru care ne-am riscat viața ori și-au dat viața membri ai familiilor noastre, persoane mincinoase, care dezinformează voit, ori persoane cu capacitate intelectuală scăzută, lipsite de discernământ, manipulabile, analfabeți funcționali. Din acest motiv facem apel către membrii și simpatizanții Uniunii Salvați România să se împotrivească avansării domnului Moise Guran în funcții înalte în acest partid“, este scrisoarea asociației revoluționarilor, potrivit capital.ro.