Lovitură dură primită de Emmanuel Macron. În Franţa, greva angajaţilor din sectorul public şi în special a celor din transportul în comun intră astăzi în cea de-a 12-a zi, iar sindicatele ameninţă că nu vor relua lucrul nici de sărbători.

Lovitură dură primită de Emmanuel Macron. Transportul în comun va circula doar la orele de vârf, dimineața și seara, însă departe de a satisface nevoile celor aproximativ 12 milioane de oameni care se deplasează pentru lucru în regiunea pariziană. Aceeași situație dificilă și pentru cei care au nevoie să ia trenul în toată Franța.

Citește și: Banda nebună care a speriat Franţa a fost prinsă! Lovitură e desprinsă din filme. Alertă

Se multiplică apelurile către sindicate venite dinspre clasa politică și conducerea societății de căi ferate de a opri greva pe perioada sărbătorilor.

Jean-Paul Delevoye, a omis să precizeze în declarația sa de avere

Recent, liderul SGT, cel mai puternic sindicat din Franța, a declarat că, dacă guvernul vrea ca trenurile să circule de Crăciun, să retragă definitiv reforma pensiilor. De câteva zile, aceeași reformă este lovită și de un scandal. Cel care a coordonat întocmirea proiectului de lege privind introducerea unui sistem universal de pensii și care negociază de doi ani cu partenerii sociali, având în prezent rang de ministru, Jean-Paul Delevoye, a omis să precizeze în declarația sa de avere toate veniturile obținute.

Presa franceză a descoperit că avea mai multe activități remunerate în cadrul unui grup de experți, precum și la fundația societății de căi ferate, activități din care ar fi trebuit să se retragă când a devenit membru al Guvernului.

Lovitură dură primită de Macron. Édouard Philippe i-a invitat pe partenerii sociali la discuții

Acum toți îi cer demisia, sindicate și opoziția politică. În încercarea de a relansa dialogul, premierul Édouard Philippe i-a invitat pe partenerii sociali la discuții, care ar putea începe chiar astăzi, pentru că liderii unora dintre centralele sindicale au acceptat invitația și au înaintat o listă cu nemulțumirile lor legate de proiectul prezentat de guvern săptămâna trecută, informează Rador.