}

LOVITURA DURA pentru emisiunea Chefi la cuțite! Uite ce se întâmpla in aceste momente la Antena 1

LOVITURA DURA pentru emisiunea Chefi la cuțite! Uite ce se întâmpla in aceste momente la Antena 1
LOVITURA DURA pentru emisiunea Chefi la cuțite! Uite ce se întâmpla in aceste momente la Antena 1
Autor:

LOVITURA DURA pentru emisiunea Chefi la cuțite! Antena 1 a primit o somație publică din partea Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) din cauza faptului că emisiunea Chefi la cuțite „s-a transformat într-un recital de înjurături„, potrivit paginademedia.ro.

Chefi la cuțite „s-a transformat într-un recital de înjurături„. După mesajul transmis de un telespectator, CNA a început monitorizarea emisiunii de pe Antena 1 și au observat că producătorii au ajuns să le blureze și gurile celor din show! Altfel, se vedea ce vedem în prim-planurile cu fotbaliști care ratează. Cuvinte scurte, ușor de intuit.

 

Consiliul Național al Audiovizualului a decis somarea publică a postului Antena 1 pentru limbajul trivial din emisiunea reality show Chef la Cuțite.

Avalanșa de înjurături sau cuvinte vulgare (cu sau fără „bip”) i-a adus Antenei 1 o somație publică de la Consiliul Național al Audiovizualului. Pentru o ediție din 13 noiembrie 2017 (sezonul patru al emisiunii). Radu Herjeu, membru CNA, cel care a și propus somația, a considerat că a fost încălcat art. 18 alin. (1) lit. b din codul audiovizualului, potrivit căruia „Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 – 23,00 producţii care prezintă: b) scene de sex, limbaj sau comportament trivial, vulgar sau obscen”.

Ediția cu pricina a ajuns pe masa CNA, ca urmare a unei sesizări venite de la un telespectator, care menționa, printre altele:

„Această emisiune s-a transformat, cel puțin în acest sezon, într-un recital de înjurături din partea tuturor. Al concurenților, al chefilor și aștept cu interes s-o aud și pe Gina Pistol înjurând”, spunea telespectatorul. Este jenant că am ajuns să ne uităm la televizor împreună cu copiii, la un show culinar, care n-ar trebui să aibă acest format agresiv și mitocănesc”, a spus telespectatorul.

Monitorizarea CNA a „numărat” toate vulgaritățile care au ieșit pe gura juraților sau a concurenților într-o singură ediție și au concluzionat:

Pe parcursul emisiunii au fost folosite cuvinte și expresii, în care unii termeni au fost bipați de 67 de ori, întâlnindu-se următoarele situații:

● de 10 ori concurenții/ chefii au avut gura blurată;
● de 15 ori concurenții/ chefii au avut gura neblurată;
● de 42 de ori concurenții/ chefii nu s-au aflat cu fața la camera de filmat, au fost filmați din profil sau în plan îndepărtat, iar gura acestora nu s-a văzut.

Pe lângă acestea, monitorizarea CNA a mai făcut și o listă cu cele peste 60 de expresii care au „supraviețuit” bipării.

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X