Leac care nu dă greș.  Salata de morcovi este cea mai bună pentru digestie. Această combinație de ingrediente vă poate scăpa de balonare și constipației, dar și de cel al curelor stricte de detoxifiere.

Leac care nu dă greș. Ingrediente necesare: 

1 morcov organic;
1 linguriță (până la o lingură) de ulei de cocos;
puțină sare.

Mod de preparare:

Morcovul se curăță de coajă și se spală. Cu ajutorul curățătorului de cartofi veți obține fâșii de morcov pe care le veți amesteca cu toate ingredientele de mai sus.

Această delicioasă salata trebuie să se consume dimineața, cu o oră înainte de a mânca micul dejun, însă poate fi mâncată oricând peste zi.
Dacă timpul nu mai aveți timp să preparați această salată, puteți mânca un morcov crud în fiecare zi.

Citește și: Dieta Corinei Danila. A slabit 20 de kilograme si are o silueta de fotomodel!

Conform dr. Raymond Peat, această salată ne scapă de endotoxine, unele dintre cele mai dăunătoare toxine pentru organismul uman.

Medicul spune că morcovul crud, împreună cu uleiul de cocos, reduc nivelul endotoxinelor, precum și pe cel al hormonilor de stres (estrogenul) și cresc nivelul hormonilor “tinereţii” (progesteronul, testosteronul).

Fibrele din morcov au efect antibiotic și nu sunt digerate în intestin.  Ele curăţă în drumul lor, distrugând organismele nocive, ceea ce ajută la vindecarea sistemului digestiv.

Un morcov crud pe zi ajută ca toxinele din bilă să fie eliminate din corp și împiedică astfel reabsorbţia lor.

Uleiul de cocos vine și el cu calități antibacteriene. Împreună cu morcovii au un efect cu atât mai puternic. În plus, uleiul de cocos stimulează metabolismul, ceea ce va da o senzație de cald și bine.

Sarea ajută la reducerea nivelului hormonilor de stres,  dacă salată este consumată dimineața. Sodiul din sare este un mineral extrem de important pentru ținerea sub control a hormonilor de stres și pentru stimularea metabolismului, conform blog.sfatfarma.ro.