}

Le mananci fara sa banuiesti ASTA! Iata tot ce trebuie sa stii despre PORTOCALE. Curiozitati interesante despre acest SUPER ALIMENT!

Le mananci fara sa banuiesti ASTA! Iata tot ce trebuie sa stii despre PORTOCALE. Curiozitati interesante despre acest SUPER ALIMENT!
Le mananci fara sa banuiesti ASTA! Iata tot ce trebuie sa stii despre PORTOCALE. Curiozitati interesante despre acest SUPER ALIMENT!

Le mananci fara sa banuiesti ASTA! Iata tot ce trebuie sa stii despre PORTOCALE. Curiozitati interesante despre acest SUPER ALIMENT!

Nutriţioniştii şi nu numai le consideră un superaliment: bogate în vitamina C, vitamina A, calciu, potasiu sau pectina, nu conţin multe calorii. Tocmai de aceea sunt si consumate in cantitati foarte mari, peste tot in lume.

Multă lume nu le acordă o atenţie deosebită şi chiar le consideră banale. Iată însă câteva curiozităţi interesante despre portocale, notate de sfatulpărinţilor.ro.

  • Sunt cele mai recoltate citrice din lume; Brazilia este cel mai mare producător de portocale din lume;
  • În America sunt recoltate peste 25 de miliarde de portocale; În secolul al XVIII-lea, marinarii britanici luau portocale pe vas pentru a preveni scorbutul;
  • Tot în SUA, cel mai mare producator de portocale este Florida, cu 70% din totalul productiei, iar 90% din producţia de portocale ajunge suc;
  • În Anglia, pe timpul Reginei Victoria, portocalele se dădeau cadou de Craciun; Culoarea oranj a fost creată din portocală;
  • Cele mai comune varietăţi de portocale sunt Navel şi Valencia;
  • Aroma de portocale este pe locul trei în clasamentul preferinţelor, după ciocolată şi vanilie;
  • Au fost cultivate prima dată în China, în jurul anului 2500 i.Hr.
  • Romanii au adus prima dată portocali din India, în primul secol d.Hr; Columb a adus portocali din Insulele Canare în Haiti, în anul 1493 (în anul 1518, portocalele au ajuns in Panama şi Mexic, iar mult mai târziu în Brazilia);
  • În Statele Unite, primii portocali au fost plantati în Florida in 1513, de către exploratorul spaniel Juan Ponce de Leon;
  • Portocalii fac tot timpul anului flori şi fructe (în emisfera Nordică, sezonul portocalelor începe în octombrie şi se termină în februarie;
  • Cu cât este mai mare codiţa portocalei, cu atât aceasta va fi mai dulce;
  • Când alegi portocala, ai grija să fie fermă şi totuşi uşor de presat;
  • Portocalele proaspete au culoarea strălucitoare, coaja fără zbârcituri şi sunt mai grele decât ai crede, având în vedere mărimea;
  • Ocoleşte portocalele care sunt prea uşoare, au pete sau mucegai;
  • La temperatura camerei, portocalele rezistă o săptămână, iar la frigider – două saptamani;
  • La frigider, portocalele se ţin în compartimentul pentru fructe, ferite de umiditate;
  • Portocalele sunt stropite cu insecticid, deci trebuie spălate bine înainte de a fi utilizate;
  • Când faci suc de portocale în casă, vei obţine mai mult dacă portocala este caldă, la temperatura camerei;
  • Specialiştii subliniază că cel mai bine este ca sucul de portocale să fie băut la temperatura camerei.

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X